Hogy lehet látni a teliholdat?
Figyelt kérdés
Van valakinek egy realisztikus ábrája? Mert a 2D ábrákon a Föld takarja a Napot.2020. szept. 5. 07:12
1/24 anonim válasza:
Felnézel az égre és tiszta időben megpillanthatod.
2/24 anonim válasza:
Az #1-hez még annyit tennék hozzá, hogy a megfelelő időpontban kell nézned. Szept. 2-án volt telihold és 28 napoként van telihold, tehát a legközelebbi alkalom okt. 1-én lesz.
3/24 A kérdező kommentje:
Hát ma hajnalban nekem elég telinek tűnt, de nem ezt kérdeztem.
2020. szept. 5. 11:13
4/24 anonim válasza:
Akkor tedd fel érthetőbben a kérdést.
5/24 anonim válasza:
Mivel a Hold palyaja nem teljesen simul bele az ekliptikaba hanem kb. 5 fokos ferdesege van, ezert a 2D abrazolasok szuksegszeruen nem pontosak. Amikor a Hold pont a Nappal ellentetes oldalon van es nincs a Fold arnyekaban, olyankor 'teliholdat' latsz.
6/24 Szirty válasza:
"Hát ma hajnalban nekem elég telinek tűnt, de nem ezt kérdeztem."
Ezt kérdezted, legfeljebb nem erre gondoltál.
Tedd fel a kérdést egyértelműen! Úgy nagyobb eséllyel kapsz neked megfelelő választ.
7/24 A kérdező kommentje:
Nem ezt kérdeztem, legfeljebb, te erre gondoltál. Értelmezd a kérdést mielőtt válaszolsz! Amikor a Hold pont a Nappal ellentétes oldalon van, akkor a Föld árnyékában van.
2020. szept. 5. 13:19
8/24 anonim válasza:
"Amikor a Hold pont a Nappal ellentétes oldalon van, akkor a Föld árnyékában van."
Ez a holdfogyatkozás. Eddig teliholdról volt szó...
9/24 anonim válasza:
A Hold csak ritkán kerül a Föld árnyékába, még ha a Nappal ellentétes oldalon van is. Értelmezd #5 választ!
10/24 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!