Egy kalória hány joule?
Az alábbiakkal találkoztam különböző könyvekben, átváltó programokban, interneten.
Melyik az igazi?
Köszönöm a választ!
Akkor három tizedes pontossággal 4,187 lenne a helyes válasz. Nem értem, miért írnak ennyi félét.
Írtam, hogy több forrásból is tájékozódtam. Sokfélét írtak, nem tudtam, melyiknek és mi alapján adjak hitelt.
Azért köszönöm!
„egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg.”
…
„Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. Mivel a víz fűtéséhez szükséges energiamennyiséget a nyomás és a víz kezdeti hőmérséklete befolyásolja, a fenti definíció nem egyértelmű; számos különböző definíció van forgalomban, pontos értékük 4,18-4,205 joule között mozog. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy gyakran a kilokalóriát (azaz ezer kalóriát) is egyszerűen csak kalóriának nevezik.”
~ ~ ~
Kb. olyan kérdés ez, mint hogy hány cm-t jelent egy arasz. Hát attól függ, kinek mekkora a keze. Az arasz nem egy egzaktul definiált mértékegység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!