Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az 1985-90 után született...

Az 1985-90 után született férfiak jó része miért vékonyabb testalkatú, mint idősebb társaik?

Figyelt kérdés

És itt most nem csak izomzatra gondolok, hanem maga a csontozat is vékonyabb a mai fiatalabb férfiaknak, pl. nézzétek meg egy 20-25 éves csuklóját, alkarját, meg egy 40 körüliét. Persze vannak még páran, akik már 18-20 évesen olyan testfelíptéssel rendelkeznek mint az idősebbek, de szerintem ez akkor is fura. 40 felettiek között sokkal magasabb a vastagabb csontozattal, illetve több izomzattal rendelkezők aránya.

Ő a 90-es években volt 20 éves:

[link]

Ő pedig most:

[link]

2020. aug. 17. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

1. A mai negyvenesek is vékonyak voltak húsz évesen.

2. A második kép nagyon rosszul, de photosoppolva lett. A test egy izmos fickóé, amire egy gyerek feje aránytalanul nagy méretben lett rászerkesztve.

3. Egy-egy példa még nem jelent semmit.

2020. aug. 17. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

Mert a háttérhatalom ösztrogénnel bombázza az ivóvízkészletet.

Csontvázat láttál már?

3/10 anonim válasza:
54%
Idősebb korban általában lassul az anyagcsere, ezáltal nő a testtömeg is. A kérdésed azon részére vonatkozólag, hogy,egy adott történeti korban és mostani kor viszonylatában bármikor is több lett volna egy átlag 20 éves súlya nem tudok kimutatást. De tippre folyamatosan változik valamelyesest, egyértelmű tendencia nem nagyon van, mert a kor társadalmi sajátosságaitól függ, az egyén társadalmi szerepétől is.
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mostani 50-esek jo resze ketkezi fizikai munkat vegzett 20 evesen, a mostani 20-asok pedig inkabb irodai munkat vegeznek.
2020. aug. 17. 21:31
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem photoshop lol

[link]

[link]

2020. aug. 17. 21:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem is ez a tippem, hogy régen több fizikai munkát végeztek. De ez a csontozaton is meglátszik?
2020. aug. 17. 21:52
 7/10 A kérdező kommentje:

Az első kép amúgy ebből a videóból van: https://www.youtube.com/watch?v=WP_2izcU2gw

Nyilván ez csak két kiragadott példa, de nekem is vannak pl. 27 éves gyúrós ismerőseim, látszik, hogy izmosak, de vékony a csuklójuk, tenyerük, ujjaik és 20 évesen is kb ugyanígy néztek ki. Én is 27 vagyok és nagyon vékony.

Míg volt ismerősöm, aki 20 évesen kb nem is sportolt semmit és mégis olyan testalkata volt, mint egy sokkal idősebbnek.

2020. aug. 17. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
Úgy, hogy a mai élelmiszerekben 20-ad annyi a tápanyag, mint anno.
2020. aug. 17. 22:51
 9/10 Wadmalac ***** válasza:

"Úgy, hogy a mai élelmiszerekben 20-ad annyi a tápanyag, mint anno."

Hát ezt nem mondanám, a szuperfeldolgozott élelmiszerek terjedésével éppen hogy túlságosan is magas lett a mai kaják kalóriatartalma.

Egyébként tényleg észrevehetően nőtt a vékonyabb, nyúlánkabb alkatú fiatalok aránya.

Szerintem az ok túl sokrétű lehet. Lehet éppen táplálkozási is.

Ha a serdülőkori növekedés ütemét ez befolyásolja, erre is vezethet.

A növekedési fázisban a sportnak, a testmozgásnak vagy éppen hiányának is lehet ilyen hatása.

2020. aug. 18. 08:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Húsz évesen azért elég sokan vékonyak, később nagy darabnak megismert emberekről elég érdekes fiatal kori fotókat látni.
2020. aug. 27. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!