Az 1985-90 után született férfiak jó része miért vékonyabb testalkatú, mint idősebb társaik?
És itt most nem csak izomzatra gondolok, hanem maga a csontozat is vékonyabb a mai fiatalabb férfiaknak, pl. nézzétek meg egy 20-25 éves csuklóját, alkarját, meg egy 40 körüliét. Persze vannak még páran, akik már 18-20 évesen olyan testfelíptéssel rendelkeznek mint az idősebbek, de szerintem ez akkor is fura. 40 felettiek között sokkal magasabb a vastagabb csontozattal, illetve több izomzattal rendelkezők aránya.
Ő a 90-es években volt 20 éves:
Ő pedig most:
1. A mai negyvenesek is vékonyak voltak húsz évesen.
2. A második kép nagyon rosszul, de photosoppolva lett. A test egy izmos fickóé, amire egy gyerek feje aránytalanul nagy méretben lett rászerkesztve.
3. Egy-egy példa még nem jelent semmit.
Mert a háttérhatalom ösztrogénnel bombázza az ivóvízkészletet.
Csontvázat láttál már?
Az első kép amúgy ebből a videóból van: https://www.youtube.com/watch?v=WP_2izcU2gw
Nyilván ez csak két kiragadott példa, de nekem is vannak pl. 27 éves gyúrós ismerőseim, látszik, hogy izmosak, de vékony a csuklójuk, tenyerük, ujjaik és 20 évesen is kb ugyanígy néztek ki. Én is 27 vagyok és nagyon vékony.
Míg volt ismerősöm, aki 20 évesen kb nem is sportolt semmit és mégis olyan testalkata volt, mint egy sokkal idősebbnek.
"Úgy, hogy a mai élelmiszerekben 20-ad annyi a tápanyag, mint anno."
Hát ezt nem mondanám, a szuperfeldolgozott élelmiszerek terjedésével éppen hogy túlságosan is magas lett a mai kaják kalóriatartalma.
Egyébként tényleg észrevehetően nőtt a vékonyabb, nyúlánkabb alkatú fiatalok aránya.
Szerintem az ok túl sokrétű lehet. Lehet éppen táplálkozási is.
Ha a serdülőkori növekedés ütemét ez befolyásolja, erre is vezethet.
A növekedési fázisban a sportnak, a testmozgásnak vagy éppen hiányának is lehet ilyen hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!