Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lenne ha túlléphetnénk a...

Mi lenne ha túlléphetnénk a fény sebességét?

Figyelt kérdés
Einstein idődilatációs egyenlete alapján ha minnél jobban megközelítjük a fény sebességét az idődilatáció egyre nagyobb lesz. Stephen Hawking egyszer azt írta hogy ha túllénénk ezt a sebességet akkor előbb érnék célba mint ahogy elindultam, tehát az idődilatáció negatív lesz. De ha utána számolunk az eredmény ugyan negatív lesz, de nem valós hanem képzetes. Mit jelent ez az eredmény? Hogyan folyhat az idő képzetesen?
2020. aug. 16. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:
95%

Én csak laikus vagyok, de engem is foglalkoztat a téma.

Lehet, hogy rosszul látom, de ha túl lehetne lépni a fénysebességet, akkor létezne olyan információ, ami a fénysebességnél gyorsabban terjed és akkor Einstein elméletei megbuknának. Onnantól kezdve már nem lehetne azokkal számolni többet. Nem?

Bocs, ha hülye feltevés.

2020. aug. 16. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:
96%

"Stephen Hawking egyszer azt írta hogy ha túllénénk ezt a sebességet akkor előbb érnék célba mint ahogy elindultam"

Az Öreg Hawking már többször elnézést kért ezért a szamárságáért. Valóban írt ilyet fiatalabb korában, de aztán rájött, hogy a matematikai eredmény ilyetén fizikai interpretációja csacsiság.

2020. aug. 17. 01:14
 3/3 Wadmalac ***** válasza:
100%

Meg kell kérdezni a tachionokat.

Amíg azt nem lehet, addig meg kell enni az egyelőre tény szinten bizonyítottnak látszó eredményt, amit az einsteini fizika ad: lehetetlen "mi lenne, ha..." kérdésre nincs normális fizikai válasz.

2020. aug. 17. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!