Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az hogy van élet a földön...

Az hogy van élet a földön kívül bizonyított nem?

Figyelt kérdés

Vegyük például a Marsot. Nemtudom mikor, de nem most volt, hogy találtam rajta egysejtűeket, csak azok jóval kisebbek mint a mi általunk ismert egysejtűek, ezért nem is tekintik annak. Baktérium volt egyébként.

Tehát lényegében élet az van, csak értelmes élőlényt, akivel lehet kommunikálni, azt még nem találtak. És ha csak a Marson találtunk életet, akkor hogy a rákba ne lenne több élet/ értelmes élőlény ha egy olyan univerzumban vagyunk ahol több égitest van mint ahény porszem a földön? A mars konkrétan itt van a szomszédban, és még lehet hogy van másfajta élőlény is rajta.

2020. aug. 9. 14:02
 1/9 A kérdező kommentje:

"Nemtudom mikor, de nem most volt, hogy találtak rajta egysejtűeket, csak azok jóval kisebbek mint a mi általunk ismert egysejtűek, ezért nem is tekintik annak."

találtak-ot akartam írni xd

2020. aug. 9. 14:03
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Jelen tudásunk szerint jelenleg nincs, és az is erősen kérdéses, hogy bármikor a bolygó története során volt-e. A bulvármédia persze az élet előfordulásának minimális lehetőségét is képes kész tényként tálalni.
2020. aug. 9. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
A Földön kívül semmiféle életet nem találtak eddig. Baktériumokat sem semmit. A Marson ha találnak, az nagy áttörés lesz mert akkor teret nyernek azok az elméletek, miszerint ha egy bolygón hosszabb ideig adottak a feltétetek az élet kialakulására ott ki is fog alakulni az élet, ellenben a jelenleg elfogadott elmélettel miszerint sok szerencsés eseménynek kell bekövetkezni amivel kb sok trillió az egyhez az esélye hogy kialakuljon élet egy bolygón még ha a feltételek adottak is. De egy a lényeg, a Naprendszerben nem fogunk csészealjon röpködő kicsi zöld emberkéket találni. Ha élnek is valahol térben és időben túl távol ahhoz, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot.
2020. aug. 9. 14:35
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Nincs bizonyíték.
2020. aug. 9. 14:37
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
A földönkívüliek az összes bizonyítékot eltüntették.
2020. aug. 9. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:
64%
Mi magyarok a Marsról jöttünk és elhoztunk magunkkal mindent is.
2020. aug. 9. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"nem most volt, hogy találtam rajta egysejtűeket"

Én semmi ilyet nem halottam. Egyszer találtak gyanús mikroszkopikus formációt, de később kiderült, hogy egyszerű kémiai folyamat eredménye is lehetett.

Jó lenne ehhez linket adnod, mivel minden mást erre a kijelentésre építesz.

2020. aug. 9. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A Marson ha találnak majd életet, az nem lesz áttörés (3. válaszra reflektálok) mert a Föld és Mars kölcsönösen "szennyezhette" egymást élettel, ugyanis bizonyított, hogy marsi kövek időnként a Földre kerültek, az egyikben fel is merült, hogy élet nyomaira bukkantak. A lényeg, hogy a Mars és a Föld nem függetlenek eléggé, de nyilván érdekes lesz majd ezt tovább vizsgálni.
2020. aug. 9. 22:03
 9/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Nemtudom mikor, de nem most volt, hogy találtam rajta egysejtűeket"

Egy bakteriológus tudós volt, aki a marsi származású meteorit belsejében egy ásványformációt bakteriális eredetű fosszíliának minősített.

De ezt semmi nem támasztja alá a kinézeti hasonlóságon kívül.

Egy másik, egy entomológus a Curiosity fotóin vél felfedezni megkövesedett rovarokat.

Már várom, mikor fog egy tengeri emlősökre szakosodott tudós kékbálna-csontvázat felfedezni a fotókon.

2020. aug. 10. 07:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!