Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek jó oka van annak,...

Szerintetek jó oka van annak, hogy a feltehetően lakható bolygók nagyon messze vannak tőlünk?

Figyelt kérdés
Valaki, vagy valami nem akarja, hogy 2 idegen civilizáció találkozzon?
2020. aug. 4. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jó oka van. Ez az ok pedig hogy az univerzum irdatlanul nagy.
2020. aug. 4. 14:55
 2/6 2*Sü ***** válasza:
100%

Természettudomány kategóriában tetted fel a kérdést.

Nem ismerünk egyetlen nem földi életformát sem.

Ebből fakadóan nem ismerünk egyetlen nem földi eredetű civilizációt sem.

Ebből fakadóan nem tudjuk, hogy milyen messze van tőlünk a legközelebbi nem földi eredetű civilizáció.

Ebből fakadóan nem tudjuk, hogy átlagosan hány ilyen van egy galaxisban, vagy a látható univerzumban.

Így aztán nem tudjuk azt sem, hogy a hozzánk legközelebb eső nem földi eredetű civilizáció az átlagosnál közelebb vagy távolabb van-e.

A természettudomány keretein belül maradva nem hogy nincs okunk feltételezni valamiféle erőt, vagy intelligenciát, ami tőlünk túl messzire tenné a legközelebbi nem földi eredetű civilizációt, de maga az a kijelentés, hogy a feltehetően lakható bolygók „túl” messzire lennének tőlünk, az sem állja meg a helyét.

Meg eleve a „túl messze” az nem egy természettudományos fogalom, hanem egy emberi szubjektív fogalom.

2020. aug. 4. 15:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen értem, hogy a "feltehetően lakható" mit jelent, mert egy bizonyos értelemben a Mars is lehet az.
2020. aug. 4. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha feltesszük, hogy Isten teremtette a világmindenséget, akkor bizonyára a következőket akarta:

* Jusson minden civilizációnak elég hely.

* Ne találkozzanak túl hamar egymással, mert abból sok bűn születik (gyilkosság, rablás). Csak akkor, ha elég érettek hozzá.

2020. aug. 4. 21:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Oka? Szerintem nincs különösebb oka. Ahogy a Bikini együttes dala szól: -"Széles, tágas a tér...".

Más meglátogatni, és más ott lakni. Én személy szerint nem hiszem, hogy bárhol máshol tudnék lakni, mint a Föld. Annyi mindennek stimmelnie kéne, hogy én élhetőnek nevezzem a bolygót ahol lakom, felsorolni is nehéz. Pedig biztos van, csak lassú vagyok ahhoz, hogy megtaláljam.

A biztosan, embernek lakhatatlan bolygók is messze vannak (még a Naprendszeren belül is), csak a számuk több. Ma még így tudjuk, de valószínű így is van.

Ajánlom figyelmedbe a Nagy Filter elméletet. Érdekes felvetések az Élet+ civilizáció alakulásának, várható végeredményéről (is).

2020. aug. 5. 13:42
 6/6 Alex Fly ***** válasza:

Persze hogy jó oka van. És nem is bonyolult: a feltehetően lakható bolygók mind csillagok - méghozzá meghatározott típusú csillagok - körül, adott távolságban keringenek.

És mivel ezek a csillagok igencsak messze vannak tőlünk, így a körülöttük keringő bolyagók sem lehetnek ennél közelebb...

2020. aug. 6. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!