Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen módon tudnék középiskol...

Milyen módon tudnék középiskolásként egyetemi kutatásba bekapcsolódni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ember tudok, akik már középiskolásként különböző egyetemeken kutatásokba csatlakoztak be (pl ELTE-n, Debreceni Egyetemen). Kapcsolatok nélkül hogyan csatlakozhatnék már most be egy kutatásba?
2020. júl. 22. 16:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tanáraidtól kérhetsz segítséget ebben. Ők be is ajánlhatnak ilyen helyekre, ha szerintük alkalmas vagy rá.
2020. júl. 22. 16:20
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tudományág érdekel?
2020. júl. 22. 16:39
 3/16 anonim ***** válasza:
31%
Mégis mi hasznát vehetiknegy egyetemi kutatásban egy gimisnek?
2020. júl. 22. 17:00
 4/16 anonim ***** válasza:
44%

3, szerintem megint valami álmodozó.

Mint a múltkori, aki kutatókkal szerete volna barátkozni, kb pizzafutárként. 🤣

2020. júl. 22. 17:07
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Megy a fikázás, közben meg egyik sem tudja, hogy a gimis mit tud.

Talán csak nem irigykedés, hogy mások éreznek magukban annyit, hogy egy ilyen kutatásban részt vegyenek ?

2020. júl. 22. 17:30
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

#5 A harmadik válaszoló vagyok.

Ez nem fikázás volt, hanem kérdés. Alapvetően a gimis anyag nem elég semmire, ha egy komoly egyetemi kutatásról beszélünk (persze lehet vannak olyan területek), sőt még egy alapszak is kevés hozzá.

Eleve egy gimisnek nem ez a dolga, hanem a saját szintjén lévő tudást megszerezni.

Régebben én is "túl lelkes voltam" és már nyolcadikban komoly matematikai kérdéseken agyaltam, de rájöttem, hogy a lépcsőfokokat nem igazán lehet átugrani.

Persze, lehet egy gimis is zseni, ki tudja mekkora tudása van stb, de akkor miért itt kell érdeklődni? Miért nem az egyetemen?

Mondjuk többet lehetne mondani akkor, ha tudnánk, hogy milyen területről van szó.

2020. júl. 22. 17:38
 7/16 anonim ***** válasza:
82%
Azért azt nem lehet tudni,hogy a kérdezőnek milyen tudása van...
2020. júl. 22. 17:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Van egy elég komoly mozgalom a tehetséges középiskolai diákok bevonására az egyetemeken és a MTA intézeteiben folyó kutatásokba.

[link]

Azt hiszem, ha OKTV-n országos döntőbe jutsz, akkor szinte biztos, hogy megkeresnek, de lehet, hogy csak úgy jelentkezhetsz is. Ha érdekel a tudományos kutatómunka mindenképpen érdemes egy próbát tenni, mert nagyon jó kezdő lökést ad és remek kapcsolatokat lehet kiépíteni a későbbiekre. Ez nem poén, több volt kutatódiák már önálló csoportot vezet a világ nagy egyetemein.

2020. júl. 22. 18:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tud segíteni egy középiskolás is..Pl. én biológus vagyok, rengeteg idő ment el a szakdoga készítés közben a kutatás azon részére, amit más is meg tud csinalni pl. folyekony nitrogénben eldörzsölni a mintakat naphosszat stb. Még ha nem is tűnik produkdívnak, rengeteg dolgot tanulhat közben ha odafigyel, ha kérdez és érdekli, nem mellesleg kapcsolatokat szerezhet.
2020. júl. 22. 19:03
 10/16 anonim ***** válasza:
72%
#8: az MTA-nak már nincsenek kutatóintézetei!
2020. júl. 22. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!