Rétegvízne lehet természetes utánpótlása?
ha jól tudom többféle rétegvíz van, némelyiknek van, másiknak nincs természetes utánpótlása
egy fúrt, 9 méteres kút miatt kérdezem, szivattyú hozza fel a vizet, de akadozik
vajon a motor döglődik vagy fogy a víz?
Van olyan igen hogy egy réteg alacsony vízhozammal rendelkezik ilyenkor egy ideig jön a víz utána lassan elapad, akár menet közben elejtheti a vizet a szivattyú.
Ha a szivattyú motorja döglődik akkor az megdöglik és annyi utána nem indul, amúgy én kipróbálnám másik szivattyúval, esetleg lábszelepet cserélnék.
ööö..melyik az a lábszelep?
elindítjuk a motort és csak búg..
szénkefe nem lehet? vagy ezekben nincs?
A Lábszelep az a szelep ami nem engedi a kútba vissza a már felhúzott vizet, ez segít lényegében abban hogy a szivattyúval feltudd szívatni a vizet, ez olyan 1 méter 1,50-körül van beásva a földbe általában egy elágazás fölött van 2 db szelep.
A szénkefés szivattyú ritka mint a fehér holló, szóval nem hiszem hogy az lenne, általában sima indukciós motor van a szivattyúkban, ha csak búg mikor elindítod és nem pörög fel, akkor több dolog is lehet, lehet hogy a lapátkerék szorult meg, lehet hogy a csapágy adta fel a harcot, és lehet hogy a motor lett menetzárlatos.
ehh..köcce
szal a lábszelep ott van ahova a csőbe beledobom a fém golyót?
nálunk kb60-80 cm
Igen, ott, ha mozgatva volt előfordulhat hogy a ragasztás elengedett, és falsot szív, amiatt előfordulhat hogy a szivattyú nem tudja a vizet felhúzni.
Mindenesetre mielőtt kiásod próbáljátok ki másik szivattyúval, akár kölcsönbe is lehet addig kérni. Ha a másik szivattyúval se jó akkor lehet ásni és új lábszelepet feltenni.
még egy kérdés, ha lehet..
egy ilyen kutat majd be kell jelenteni hatóságnál?
kb 9 méter mély
Nem de végül is elvileg azzal is megoldható, én mikor tönkrement kompletten cseréltem egy ilyenre, azóta tökéletes.
Elvileg le kell, de nem érdemes, senki nem jelenti le, ha lejelented tesznek rá órát, és utána ugyanúgy fizetheted mint a csapvizet, majdhogynem drágábban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!