Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik legkissebb szög?

Létezik legkissebb szög?

Figyelt kérdés
Képzeljünk el derékszögű háromszöget, aminek az egyik csúcsa itt van a Földön, a másik kettő 1 fényévre, a kissebbik befogó 1 m. Mekkora az d szám, amivel meghosszabbítva ezt a befogót, empirikusan nem tapasztalunk szögváltozást a Földön lévő csúcsnál?

2020. júl. 5. 11:50
1 2 3
 21/23 Mojjo ***** válasza:
@20: Nem hiszem, hogy számít, én mit érzek, inkább az számít, hogy megegyezés szerint a matematika mit hogyan nevez. Azt, amit felvázoltam, pl elfajult háromszögnek. De ha leszállsz a magas lóról, egy google kereséssel te magad is utána tudsz nézni :)
2020. júl. 7. 11:11
 22/23 dq ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem okés. Jól láthatóan elkülönítettem a címre és a kérdés kifejtésére adott válaszomat. Gondolom részeg voltál és a "szög" helyett a "háromszög" ugrott be, van ilyen.

Csak megjegyeztem hogy amit írtam, az jó. Lapozzunk.

2020. júl. 7. 11:49
 23/23 anonim ***** válasza:

Ugyan régi a kérdés:

"hanem olyan fizikai, törvényszerű határozatlanságot keresünk vagy minek nevezzem, ami miatt empirikusan nem tudunk egy bizonyos "planck-alfa" szögnél kisebbet mérni." -> Az átfogó a világegyetem átmérője, a szöggel szembeni befogó planck hossz. Kb. ez a leghegyesebb derékszögű háromszög amit el tudunk képzelni a világegyetemben. De ez nagyon elméleti "ön tökönrúgás" mert ekkora méreteknél egyéb problémák is fellépnek.

2023. dec. 29. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!