Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért ilyen kevés a csillag?...

Miért ilyen kevés a csillag? Van amikor egyáltalán nincs, mi történt a csillagokkal?

Figyelt kérdés
Emlékszem, kiskoromban amikor felnéztem az égbe még voltak csillagok, de mára már alig látni... :(

2020. júl. 3. 00:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az égen ugyanannyi a csillag, csak nem látod mert ; fénszennyezettség van (városi fények), légszennyezettség van (gyárak, kipufogó gázok)
2020. júl. 3. 00:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Most is ugyanannyi van. Menj ki a városi fények alól a szabadba egy tiszta, felhőmentes éjszakán és visszakapod őket :)
2020. júl. 3. 01:23
 3/6 LeonScottKennedy ***** válasza:
33%
Lezuhantak már azóta csak pont kikerülték a Földet.
2020. júl. 3. 06:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A fényszennyezés miatt nem látod.
2020. júl. 3. 07:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Illetve ebben az időszakban nagyon későn lesz teljesen sötét, tehát ha 10 óra körül felnézel az égre, akkor még az alkony utolsó pírjait látod. Városban ezt nem lehet észrevenni, de vidéken lehet érzékelni, hogy akkor még nincs teljesen éjszaka, és kb. 10 után kezdenek a halványabb csillagok is látszódni. És az is közrejátszik még, hogy nemsokára telihold lesz, és a Hold fénye miatt sem olyan sötét az égbolt.

De ezzel együtt az előttem szólóknak is igazuk van, hogy a fényszennyezettség miatt átlagosan manapság sokkal nehezebb megpillantani a tiszta, szikrázó fényű csillagos eget, mint régebben. :(

2020. júl. 3. 11:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
"Emlékszem, kiskoromban amikor felnéztem az égbe még voltak csillagok, de mára már alig látni" A fényszennyezésen kívül lehet még és-vagy magyarázat. Mondjuk romlott a látásod annyit, hogy a kevésbé fényeseket már nem látod. Gyerekkoromban a Kis-Göncölt simán, csillagokként láttam, most már csak sejtem hogy az a halvány fénypamacs a szemem sarkában az.
2020. júl. 3. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!