Nem igazán. A legmagasabb csúcsokat általában hasonló hegyes vidék övezi, de ha síkság lenne pl. a Mount Everest körül, valószínűleg akkor sem lennénk elég magasan hozzá, hogy szabad szemmel egyértelmű legyen. Egyszerű méréssel ott már azért könnyen kimutatható lenne. (Ha nem vennék körül további hegyek!)
Igazából szerintem inkább sikságon lehetne észleni. A hegyek az említte probléma miatt kiestek.
2020. jún. 28. 13:34
3/10 anonim válasza:
Akkor ld. a linket.
"The threshold elevation for detecting curvature would seem to be somewhat less than 35,000 ft (10.6 km) but not as low as 14,000 ft (4.2 km). Photographically, curvature may be measurable as low as 20,000 ft (6 km)."
2020. jún. 28. 13:36
4/10 anonim válasza:
Tengeren sem latod, pedig az eleg sik.
2020. jún. 28. 13:50
5/10 anonim válasza:
Tengeren mar hogy a fenebe nem latnad??? Csak akkor nem latod, ha vak vagy.
2020. jún. 28. 13:52
6/10 anonim válasza:
Majd valaki mas elmagyarazza hogy miert nem latod tengeren a Fold gorbuletet (hacsak nem a kozeledo-tavolodo hajok lathatosagara gondolsz), en ehhez ma mar tul sokat ittam baratom :D (bogracsolunk) #peace
2020. jún. 28. 13:59
7/10 anonim válasza:
Olyan nincs mivel a föld lapos.
2020. jún. 28. 16:27
8/10 anonim válasza:
A tengeren simán látható. Meg láttam egyszer egy fotót, amin egy teljesen sík vidéken szép sorban villanyoszlopok voltak, de több száz km hosszan, azon is tökéletesen látszott, hogy a sor vége "megy lefelé", azaz követi a Föld görbületét. És ez egy fotó volt!
2020. jún. 28. 18:49
9/10 anonim válasza:
Ha nem csak a horizont görbülését vesszük, akkor így lehet látni:
Az utasgépek repülési magasságán, teljesen felhőtlen időben, tisztán óceánnal a láthatáron elvileg megláthatod, bár az ember szeme ilyen kis mértékű eltéréseknél már csalós.
Tengerszinten, tengeren a görbület miatti kitakarás viszont egyértelműen látható és akinek ez nem elég bizonyíték, annak geometriából egy nagy egyes jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!