A kristályok vezetik az áramot?
az ilyesmi kristályok:
vezetik az áramot vagy rezegnek(asszem a kvarc az rezeg?)
mert ha igen akkor lehetne őket mindenre használni mert ha van egy kristály és belevezetsz valamekkora áramot akkor az valahogy rezeg de ha másmilyet akkor az máshogy rezeg vagy továbbítja az áramot nem tudom!! ezt föl lehetne használni az elektronikában
Némely kristályos anyagok (fémek) nagyon jól vezetik az elektromos áramot. Ezen tulajdonságuk felhasználásával vált elérhetővé az elektromos áram széleskörű használata a laboratóriumokon kívül is az iparban, sőt még a háztartásokon kívül is.
Más kristályos anyagyok (pl. csillámok) kiváló szigetelők, ezért dielektrikumként alkalmazzák őket elektrotechnikai alkatrészekben, pl. kondenzátorokban.
Félvezető kristályos anyagok elektromos vezetőképessége változik a körülményektől és befolyásolható. Ezen tulajdonságuk felhasználása tette lehetővé a logikai áramkörök építését.
Bizonyos kristályos anyagok piezoelektromos tulajdonságainak (a "rezgés") felhasználása tette lehető a digitális technika megalapozását.
"ezt föl lehetne használni az elektronikában".
Tényleg, okostojás?
Fel is használják, hosszú évtizedek óta.
Komolyan, kb írni alig tudsz, és azt hiszed a kis agyaddal bármi újat feltalálhatsz az elektronikában?
"ezt föl lehetne használni az elektronikában?"
Csupán a teljes elektronika a félvezető szilícium kristályokra épül :P
Először mindig fogalmazd meg a kérdést magad számára is érthető módon, ez sokat segít.
És a helyedben nem nézegetnék asztrológiai oldalakat, mert tele vannak baromsággal.
na az nem aszto oldal az a google képkeresőlye!!:)
másodszor az első válaszoló írta le a tutit a többiek mind a kvarcot hozták elő!!!amit leírtam énis csak nemtudtam hogy rezeg-e vagy félvezető stb.!!!!!!
de mást mit hoztatok még?????Pl azzal mértnem oktattatok ki hogy mi nemvezeti??(nemtudjátok?,féltek leírni?)
ja és tényleg ha valaki nemtuddja nyár "közepén" úgy tanulhat hogy kérdez!!!!!!!!és arra NORMÁLIS választ kap Köszi első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!