Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A testmagasság 30 éves kor...

A testmagasság 30 éves kor után is nőhet?

Figyelt kérdés
175 cm voltam 30 éves koromban emlékszem most 5 év után megmértem magam és 177 vagyok
2020. jún. 7. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
gyakorlatilag ebben a korban már nem nőhetnél de lehet, hogy az agyadban a növekedési hormon beindult valamiért egy kicsit
2020. jún. 7. 18:31
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem valószinű. Viszont a testmagasság naponta is változik. Estére, a porckorongok egész napos terhelése után jellemzően pont 1-2 centivel alacsonyabb az átlag ember.
2020. jún. 7. 18:45
 3/10 sadam87 ***** válasza:
100%

A növekedési hormon nem tud hatni a serdülőkor vége után! Ha fokozódik a termelése, az sem okoz magasság növekedést (a hosszú csöves csontok már nem tudnak növekedni), csak akromagáliát!

A válasz valószínűleg az lesz, amit a második válaszoló ír.

2020. jún. 7. 19:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Pont este néztem és 5 évvel ezelőtt többször is megmértem
2020. jún. 7. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:

A csöves csontok már nem tudnak nőni, máshol még talán.

Nők szoktak a terhesség alatt nőni kicsit.

2020. jún. 7. 21:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Volt egy ember aki 21 évesen 118 cm volt, és halálakor 234 amit 30 valahány évesen ért el. Ez volt a leg jelentősebb testalkat változás. 2013-mas rekordok könyvébe olvastam. Az egyetlen ember, aki törpe és óriás növésű is volt.
2020. jún. 7. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha ilyen létezett, az nyilván betegség miatt.
2020. jún. 7. 21:31
 8/10 anonim ***** válasza:
A testtartás is számít, pl. ha 30 évesen nem húztad ki magad rendesen. Egy akaratlan rossz tartás centiket jelenthet.
2020. jún. 8. 01:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Az urhajosok is nonek kb 2cmt a mikrogravitacioban eltoltott ido alatt.

De nalad valoszinuleg valamelyik meres pontatlan volt valamiert.

2020. jún. 8. 09:05
 10/10 anonim válasza:
Kizárt dolog, de napszaktól és testtartástól is függ, hogy mekkora vagy. Reggelente az ember magasabb, meg ha jobb a testtartásod akkor elképzelhető, hogy 5cm-vel többet mértél utóbbi alkalommal, de alapból kizárt dolognak tartom, hogy változott volna a testmagasságod.
2021. okt. 2. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!