Tudományosan mi a meditáció?
Figyelt kérdés
Írják, hogy a meditáció segít sok mindenben, helyrerakja a dolgokat az agy, megnyugszik, mintha rebootolna valami rendszer. És amikor rákerestem hogy "hogy kell meditálni?", sajnos semmi konkrétumig nem jutottam el, azon kívül hogy csend kell hozzá és nyugalom.2020. jún. 2. 18:53
1/5 anonim 

válasza:

Tulajdonképpen az a lényege hogy minden felmerülő gondolatot törölsz az elmédből, üresjáratba teszed az agyad.
2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos egyre gyakrabban ingadozik a hangulatom és sajnos egyre jobban. Volt egy olyan este, amikor lefeküdtem aludni és minden olyan távolinak tűnt, mintha a gondolataim és saját magam között egy nagy tér lett volna. Nagyon rossz élmény volt, semmi köze nem volt a nyugalomhoz, inkább úgy éreztem mintha kezdenék megzavarodni, teljesen érzelemmentessé válni. Egyszerűen semmire nem tudtam gondolni, nem tudom ennél jobban körülírni, de nagyon nyomasztó volt.
2020. jún. 2. 19:06
3/5 anonim 

válasza:

tkp a tudat lecsendesítése... a háborgó, csapongó, asszociálgató, szenvelgő, ökörködő, vagy bepörgött, zavaros tudat lecsendesítése. "üresség" - ez egy kulcsfogalom. mert utána amikor beszélsz, cselekszel valamit, azt ebből a nyugalmi helyzetből indítod és az jó. sokat írnak a zen mesterek erről. De érdemes elmenni egy helyre, amelyiket meg tudod közelíteni és kipróbálni, tapasztalva jobban megérted, mint a fenti leírásból.
4/5 anonim 

válasza:

Ha nem megy magadtól, akkor vezetett meditációt keress youtube-on, pl. Domján László.
5/5 nnnnffff válasza:
Szerintem a meditációhoz teljes nyugalom kell és csend. Ezzel spirituálisan megnyutatod magad, és én körübelül annyit tapasztaltam, hogy egyszerüen leülsz egy matracra vagy a földre törökülésben és ha semmire nem koncentrálsz, és nem feszülsz be közben akkor már tutod is hogyan kell. (Legalábbis én ezt tapasztaltam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!