Sziasztok! Mit tanácsoltok? Olyan szakma érdekelne, ami a matekhoz kapcsolódik... és jól lehet vele keresni.. vagy legalábbis "jobban". Köszi a válaszokat!
Így igaz. A trend szerint a jövő a mérnököké. Egy kezdő gépész - vagy villamosmérnök mostanság 210-240 ezer (bruttó)
Ft-ot keres havonta. Hiány van belőlük.
2010. júl. 29. 22:57
3/12 anonim válasza:
matamatikusként pénzügyi területen is el tudsz jól helyezkedni. Egyik ismerösöm pl matekot végzett, most valami banknak a titkosítási rendszerét fejleszti. Nem éhezik... :)
2010. júl. 30. 02:36
4/12 anonim válasza:
Mérnök, vagy valami gazdasági szakma. Közgazdász, gazdasági informatikus, esetleg marketinges. Mondanám még a matektanárt vagy mérnöktanárt, de azzal nem fogod agyonkeresni magad, hacsak nem egyetemen tanítasz.
2010. júl. 30. 08:20
5/12 anonim válasza:
Mérnök pályát válassz!
Bár Magyarországon nem becsülik meg (mint semmi mást), de külföldön nagyon sokra viheted! Én is így tervezem...
2010. júl. 30. 13:00
6/12 anonim válasza:
ha tényleg igazán érdekel a matek meg megy is, akkor ilyen marketinges, sima közgázos cuccokkal ne szórakozz, pénzügyi matematikus az már akkor komolyabb és keresettebb (és jobb fizetés). Alkalmazott matematikát rengeteg helyen alkalmaznak (kódolás, kriptográfia, információs cuccok, technológiai kutatások, biomatek,..), lehet menni mérnöknek is, ezekkel elég jól el lehet lenni.
2010. júl. 30. 13:48
7/12 anonim válasza:
Mérnök egyértelműen.
A sok számítgatást szeretnél talán mérnöki modellezés a mostani neve a szaknak. (régen mechanikai rendszerek vagy mi volt) Sok integrálás, numerikus sorok, egy kis programozás... tetszett nekem is, csak itthon annyira nem keresik őket, bár sehol sem kérdezik milyen szakon végeztél.:)
Gazdász: annyi van belőlük mint a pelyva és akár egy év mire találsz valami állást.
2010. júl. 30. 14:45
8/12 anonim válasza:
Ha mérnöknek mész, ahhoz fizika is sok kell, amit én annyira nem szerettem. Ezért mentem matekatika szakra, ott alkalmazott matematikus szakirányra, most kezdem a pénzügyi alkalmazott amtematikus msc-t, és aktuáriusként kezdőként is 400k körül lehet keresni, ha banknál vagy nagyobb vállalatnál helyzkedsz el. Szóval a sima, mérnök nélküli matekkal is jól jársz, viszont nehezebb is a matek része sokkal mint egy mérnök szakon.
2010. aug. 25. 13:50
9/12 anonim válasza:
Ha fizika iránt is érdeklődsz, akkor egyértelműen mérnök. Manapság nagyon keresettek, és mint már említették hiány van belőlük. Különösen gépészmérnökből, vegyészmérnökből, villamosmérnökből.
Ezenkívül informatikus is lehetsz még, ill. matematikus.
2010. aug. 25. 17:04
10/12 anonim válasza:
Először is ne azután menj hogy mi fizet jól, hanem azután, hogy a matematika melyik része érdekel...
Például számítógépes programozó...
én annak készülök, de nem vagyok jó matekból... :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!