Mit gondoltok a genetikus-korongról?
Aki még nem hallott róla: [link]
Nem szeretném ezósba vinni a kérdést, csupán tudom, hogy itt nsgyon szkeptikusok az emberek. Nyilván szakértői véleményt senki sem tud majd itt adni, de érdekel, hogy mint tudományban jártas, kb a józan észnek ellentmondó dolgokról mi a véleményetek.
Mert a lapos-földet, gyíkembereket pofonegyszerű cáfolni, megmagyarázni miért akkor butaság, mint ami.
Még az ókori galvánelemek is érthetőek, hogy mégsem voltak olyan buták az elődeink, és ismerték a fémek tulajdonságait, csak valahogy mégsem jött még be akkor az elektromosság a divatba. Hiszen azok valóban egyszerű és kivitelezhető eszközök.
Az én "elméletem":
Nem hamisítvány, a kultúrát ami készítette nem ismerjük még. Nincs szó semmiféle mikroszkópról, csupán a tudománnyal egybeeső mitológia/elképzelés. Az elhunyt kismamákat nem zárja ki semmi hogy felboncolták (esetleg direkt), és ez alapján tudnak az embrionális fejlődés szakaszairól.
Szemmel nem látható változásokat csak mi értelmezzük a tudomány alapján annak ami, lehetséges, hogy az ő elképzelésükkel a valóság egybe esik. Esetleg más állatok szaporodását is megfigyelték, így a petesejt egy pete, a spermium pedig mondjuk egy apró ebihal.
Nektek mi az elképzelésetek?
Valószínűleg hamisítvány. És nem azért, mert nem végezhettek volna boncolásokat vagy kutatásokat. Tudjuk, hogy már az ókori egyiptomiak is műtöttek, tűzzel sterilizálták a műtűs eszközöket, stb.
A gond azzal van, hogy aki ezt megtalálta az semmi további infót nem közölt. Hol találta? Hol volt ez az ásatás? Miért nincs onnan más lelet? Miért csak ez a korong van? És miért nem vizsgálta meg még senki?
Hogyhogy nincs ott feltárás, ahol ilyesmire bukkannak? Tele kéne lennie archeológusokkal a helynek.
Szóval szerintem hoax.
Ohh na igen, ez is a buksimban volt, hogy kb semmi olyan információt nem közöltek róla ami ilyenkor szokásos. (Valami cuki sztori a felfedezőjéről és a felfedezés menetéről)
Plusz, ugye nagyon könnyen formázhatónak írják le az anyagát, akkor hogy maradhatott volna ilyen állapotban fent? Szinte mintha most készült volna.
De nekem ennek ellenére is testzik a stílusa, tényleg hajaz az ősi stilizálásokra, meg van a hangulata, csak a sejtes rész sajnos árulkodó :)
100% hogy hoax :D
ha rákeresel hogy genetics disk, ilyen oldalak jönnek ki:
kanaga.tv
iandoung.org
mysteriesandconspiracies2014galati.blogspot.com
...
semmilyen komolyan vehető forrás nincs.
Valószínűleg ebből a tárgyból merítették az ihletet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!