Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondoltok a genetikus-koro...

Mit gondoltok a genetikus-korongról?

Figyelt kérdés

Aki még nem hallott róla: [link]

Nem szeretném ezósba vinni a kérdést, csupán tudom, hogy itt nsgyon szkeptikusok az emberek. Nyilván szakértői véleményt senki sem tud majd itt adni, de érdekel, hogy mint tudományban jártas, kb a józan észnek ellentmondó dolgokról mi a véleményetek.

Mert a lapos-földet, gyíkembereket pofonegyszerű cáfolni, megmagyarázni miért akkor butaság, mint ami.

Még az ókori galvánelemek is érthetőek, hogy mégsem voltak olyan buták az elődeink, és ismerték a fémek tulajdonságait, csak valahogy mégsem jött még be akkor az elektromosság a divatba. Hiszen azok valóban egyszerű és kivitelezhető eszközök.

Az én "elméletem":

Nem hamisítvány, a kultúrát ami készítette nem ismerjük még. Nincs szó semmiféle mikroszkópról, csupán a tudománnyal egybeeső mitológia/elképzelés. Az elhunyt kismamákat nem zárja ki semmi hogy felboncolták (esetleg direkt), és ez alapján tudnak az embrionális fejlődés szakaszairól.

Szemmel nem látható változásokat csak mi értelmezzük a tudomány alapján annak ami, lehetséges, hogy az ő elképzelésükkel a valóság egybe esik. Esetleg más állatok szaporodását is megfigyelték, így a petesejt egy pete, a spermium pedig mondjuk egy apró ebihal.

Nektek mi az elképzelésetek?

2020. máj. 16. 20:59
A kérdező szavazást indított:
Hamisítvány
Valódi, de nem voltak meg a mai eszközeik
Valódi, de egyelőre nem tudjuk megmagyarázni
Bocsi srácok, én most az ezós konteókra szavazok
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg hamisítvány. És nem azért, mert nem végezhettek volna boncolásokat vagy kutatásokat. Tudjuk, hogy már az ókori egyiptomiak is műtöttek, tűzzel sterilizálták a műtűs eszközöket, stb.

A gond azzal van, hogy aki ezt megtalálta az semmi további infót nem közölt. Hol találta? Hol volt ez az ásatás? Miért nincs onnan más lelet? Miért csak ez a korong van? És miért nem vizsgálta meg még senki?

Hogyhogy nincs ott feltárás, ahol ilyesmire bukkannak? Tele kéne lennie archeológusokkal a helynek.

Szóval szerintem hoax.

2020. máj. 16. 21:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Ohh na igen, ez is a buksimban volt, hogy kb semmi olyan információt nem közöltek róla ami ilyenkor szokásos. (Valami cuki sztori a felfedezőjéről és a felfedezés menetéről)

Plusz, ugye nagyon könnyen formázhatónak írják le az anyagát, akkor hogy maradhatott volna ilyen állapotban fent? Szinte mintha most készült volna.

De nekem ennek ellenére is testzik a stílusa, tényleg hajaz az ősi stilizálásokra, meg van a hangulata, csak a sejtes rész sajnos árulkodó :)

2020. máj. 16. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
rejtelyekszigete.com - nincs tobb kerdesem.
2020. máj. 16. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

100% hogy hoax :D

ha rákeresel hogy genetics disk, ilyen oldalak jönnek ki:

kanaga.tv

iandoung.org

mysteriesandconspiracies2014galati.blogspot.com

...

semmilyen komolyan vehető forrás nincs.

Valószínűleg ebből a tárgyból merítették az ihletet:

[link]

2020. máj. 16. 22:53
 5/5 A kérdező kommentje:
4-es erről még nem is hallottam, köszi! :)
2020. máj. 17. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!