Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A memória fejleszthető?

A memória fejleszthető?

Figyelt kérdés

És ha igen, hogyan?

Gondjaim vannak a hosszútávú memóriámmal és amennyiben lehetséges, szeretném fejleszteni.

2020. máj. 6. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem az iskolai tanulással vannak gondjaid? Csak mert azt nem feltétlenül a rossz memória okozza, inkább a rossz tanulási mód, kb. a magolás.
2020. máj. 6. 17:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Már egyetemista vagyok (egy szakot el is végeztem) és igazából az átlagostól gyorsabban tanulok és a memóriám sem rosszabb, csak nekem nem elég jó :D Szeretném annyira felturbózni, amennyire csak lehetséges, csak nem tudom, hogy erre van-e mód, gyakorlat, akármi.

Mert gyakran van, hogy nekiülök 1-1 problémának és basszus...alap dolgokat meg kell nézzek, mert nem emlékszem rá, még úgy sem, hogy kb értem :'D

2020. máj. 6. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt innen nem lehet megválaszolni, mert sokféle oka lehet. Az agyi memória ugyanúgy edzhető, mint a test bármely más része. Ugyanakkor a jelenséget okozhatja értési probléma (amit nem ismersz fel), asszociatív problémák (ez is jó sokféle), de lehet agyi vérellátási probléma is.
2020. máj. 6. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet. Vannak memóriabajnokságok. Oda nem zsenik járnak, hanem olyanok, akik megtanulták a sok módszer közül az egyiket és így meg tudnak jegyezni többszáz kártyalap sorrendjét, számokat, neveket,stb.

Van egy rakás könyv mindenféle technikákról, keress a librin, molyon vagy akár csak googlelel

2020. máj. 6. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!