Otthoni grillsütőmet kibélelhetem alumínium lemezzel?
A méreganyagok miatt nem nagyon kell félni.
Hogy kifolyik az alulemez közepe, azt tapasztalatból írtam, de ez ne tartson vissza, tök jól néz ki.
Csak annyi, hogy a biztonság kedvéért ne a grill alá rakd a begyújtófolyadékot!
mondjuk az még kellemetlen lehet, ha az alu nem folyik ki, hanem az alján gyűlik fel a parázs közelében és folyamatosan alu gőzben sütögetsz.
de a teflon sokkal mérgezőbb, meg régen mindenhol használtak aluedényeket (pl tejforraló) szóval nincs mitől félned
"udtam, hogy lesznek néhányan, akik nem értik. Wiki szerint a faszén 1100 fokon ég"
A kérdésben nem esett szó arról hogy faszenes grill sütőről van szó. Ugye tudod hogy létezik elektromos és géz tüzelésű grill sütő is?
Nehezen hihető hogy 2-3mm-es lemezből van az alja.
Inkább 0.3-0.5mm-es lehet.
Ha csak nem valami maszek cucc amit kazánlemezből varrtak össze. Az viszont 100 év alatt sem ég át.
"A kérdésben nem esett szó arról hogy faszenes grill sütőről van szó."
Olvastad a kisbetűs kiegészítő részt?
...a faC 1100 fokos hője ...
A "faC" szerintem arra utal, hogy faszénnel melegít.
De lehet, hogy csak túlnyelvészkedem a kérdést.
"A "faC" szerintem arra utal, hogy faszénnel melegít."
Ez nekem is csak menet közben esett le valahol félúton. Először azt hittem, elektromos, mint a kebab grillező. A kérdező megspórolt vele kemény három betűt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!