Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek az ősrobbaná...

Manly kérdése:

Mi a véleményetek az ősrobbanás elméletéről?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 30. 18:41
1 2
 1/15 Mojjo ***** válasza:
84%
Gondolom, gyanús neked, hogy színtiszta matematika az egész és inkább filozófusoknak kellene rajta gondolkozni...
2020. ápr. 30. 18:51
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Mivel itt közülünk a legtöbben nem fizikusok, így csak azt tudjuk mondani, amit olvastunk vagy hallottunk valakitől.

Nem itt fog megszületni a végső megoldás.

2020. ápr. 30. 19:15
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Aki komolyabban ért hozzá, valszeg nem a gyk tudomány rovatot olvasgatja :D
2020. ápr. 30. 19:19
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Nekem tetszik, korrekt és érthető.
2020. ápr. 30. 20:01
 5/15 anonim ***** válasza:
68%

Korrekt, kidolgozott, mára már többfelől bizonyított elmélet. Ma már csak egészen elmebeteg emberek tagadják.

Mi a problémád vele?

2020. ápr. 30. 21:45
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk fizikusok valóban és nem is szakvéleményt kértem.Az a véleményem nekem is, hogy leginkább filozófiai kérdés.Azt mondják, h a jelenlegi Univerzum egyetlen, kiterjedés nélküli pontban volt összezsúfolva.Szerintem aminek nincs kiterjedése, nem is létezik.Azt viszont elhiszem, hogy a világ összes elemi részecskéje belefér egy irdatlanul pici helyen összetömörödve.Felvetődik a kérdés viszont, h mi volt előtte. Állítólag semmi mert nem volt tér, idő, anyag.Akkor viszont mi robbant fel ? Ez már valóban inkább filozófia.
2020. máj. 1. 12:23
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Ebből látszik,hogy utána sem olvastál a témának, csak innen onnan hallottál pár dolgot. Szóval kár is az időt pazarolni rád.

2020. máj. 1. 13:20
 8/15 A kérdező kommentje:
Előadást hallgattam róla Dr Dávid Gyulától aki az ELTE fizikai tanszékén dolgozott, tehát utánajártam a dolgoknak és ettől még lehet saját véleményem, mint bárki másnak.Én véleményt kértem, nem személyes kritikát.
2020. máj. 1. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"leginkább filozófiai kérdés."

Maga az ősrobbanás tudományos.

A filozófia az, amiről később beszélsz.

"Azt mondják, h a jelenlegi Univerzum egyetlen, kiterjedés nélküli pontban volt összezsúfolva."

Nem, nem!

Pontos kiterjedése volt neki. Minden pillanatban meg lehet mondani, mekkora, és hogy hogyan viselkedik.

"Szerintem aminek nincs kiterjedése, nem is létezik."

Ez egy elég jó meglátás.

Egy apró probléma: jelenleg a foton kiterjedését nem ismerjük. Nem tudunk olyan pici teret mutatni, amelyikben ne férne el a világ összes fotonja.

"Azt viszont elhiszem, hogy a világ összes elemi részecskéje belefér egy irdatlanul pici helyen összetömörödve."

Pontosítsunk: nem fér el minden elemi részecske akárhol. A fotonok férnek el.

"Felvetődik a kérdés viszont, h mi volt előtte."

Ja, felvetődik.

És akkor mi van?

Na, innen kezdve filozófia.

2020. máj. 1. 17:35
 10/15 A kérdező kommentje:
Ez korrekt.
2020. máj. 1. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!