Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen mikroszkóp ez? Ha van...

Milyen mikroszkóp ez? Ha van ilyened, belinkelnéd az a fajtát, ami neked van? Mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés

Minden álmom egy mikroszkóp. A suliban a tanár mindig megengedte, hogy a szünetben tanulmányozzam az iskola minta készletét.

Volt egy fénymikroszkóp, de engem nem az érdekelne, hanem egy másik fajta.

Két csőbe kellett belenézni és csak ilyen szemmel látható dolgokat tudott felnagyítani, egy kis tányérról...Mondjuk nagy bogarakat, vagy egy kupac mohát.

Ha jól emlékszem, akkor sztereó mikroszkóp volt a neve (de nem biztos).

Engem az érdekelne a legjobban, hogy egy ilyen hobbi vizsgálódónak, mint én...Milyet ajánlanátok?

2020. ápr. 22. 20:56
 1/1 Marci71 ***** válasza:

Jól emlékszel, valóban sztereo mikroszkópról van szó. Hogy milyet ajánlok ? Ezt nehéz eldönteni mert nagyon nem mindegy hogy mennyit szánsz rá. Olcsóbb kínaiak már kaphatók 20-30 ezer ft-tól, a jobbak persze drágábbak több százezer Ft-osaktól akár a milliós tartományig elég széles a választék. Nézz körül a Budapesti Távcső Centrum honlapján, ott van néhány egyszerűbb , olcsóbb modell. Nekem konkréten egy LOMO MBSZ-9-em van , de ezt már rég nem gyártják, csak használtan lehet beszerezni esetleg. jelenleg ilyet még az ebayen se találtam csak MBSZ-10-est :

[link]

Mondjuk ránézésre semmi különbség a kettő között.

Annyit tanácsolnék ha van pénzed rá ne egyenes tubusút vegyél hanem 45 fokban megtört tubusút , abba sokkal kényelmesebb belenézni.

2020. ápr. 25. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!