Hogyan lehet csillagos eget fényképezni telefonnal?
Nos 2 telefon áll rendelkezésre egy: Lg q6
És egy: Lg q60
Sajnos nem tudom hogyan lehet beállitani az ISO-t sem a többit nem találom hol lehet.
Esetleg lehet?
Hogy értve nyitva tartom?
Nem igazán értek hozzá😅
Hát hogy leteszed a gépet egy helyre, és nem egy pillanat alatt készül a kép, hanem mondjuk fél percig vagy egy percig megy bele a fény, és addig nem szabad mozgatni. De több percig kellene legalább.
Ennek van valami szakmai neve, amit most leírtam, csak nem jut eszembe. A záridő talán? Expozíciós idő?
Simán lehet gyönyörű csillagos eget fotózni egy 5 éves telóval is.
Csak van pár elengedhetetlen feltétele.
1. A legfontosabb: olyan helyre kell menned, ahol minimális a fényszennyezés. Különben a kamera azt fogja főleg rögzíteni és az elfedi a csillagok képét.
El kel menni lakott területektől jó pár km-re, legjobb olyan völgyben, ahol a városok totál ki vannak takarva hegyek által.
2. Kell a telón manuális fotómód, ahol be tudsz állítani egy mondjuk 30 másodperce expozíciót, plusz az ISO értéket s fel kell tekerni. Az sem árt, ha a gép tud raw formátumot, jobb lesz utólag szerkesztésre.
3. Ilyen hosszú expozícióhoz kell állvány és lehetőleg időzítős indítás, hogy az expozíció megnyomása se rezgesse be a képet.
4. Utána Photoshop vagy hasonló szerkesztő progi, amivel feljavítod a kontrasztot és csökkented a képzajt.
Ilyesmiket lehet így produkálni:
Köszönöm a segítséged ez a kép gyönyörű!
A manuális fotómódot és az ISO-t nem tudom hol lehet a telefonokon beállitani kerestem de nem találom.
Esetleg ezt tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!