Samsung telefonnal hogy kell normálisan fényképezni? Sok képem homályos, hiába használom a fókuszt.
"Egy régi telefonon mintha az exponáló gombot kellett volna nyomva tartani, és fókuszált,"
A mostanin meg rá kell bökni az élőképen arra ahová a fókuszt kéred. Anélkül meg keres magának valamit ahová szerinte jó a fókusz.
Ha a képen kijelölsz valamit, befókuszál egyszer. Ezt nem csinálja tönbbször, gyakorlatilag amint elmozdul a nézet, visszaáll automata módba.
Csak addig érvényes a kézi fókusz, míg a képtartalom nem változik meg.
Ha azt szeretnéd, hogy az általad kijelölt fókuszbeállításban maradjon, akkor tartsd nyomva a kijelzőt a megfelelő helyen, ne csak röviden érintsd.
Ellor átvált az érintés helyén egy sárga körre, és kiírha hogy AF/AE-zár, azaz a fókusz és a fényerő beállítások a zároláskori beállításon maradnak, amíg meg nem változtatod, vagy ki nem kapcsold ezt a funkciót.
Arról ismered meg hogy aktív, hogy ez a sárga kör látszik.
Ha nem látod a sárga kört, akkor már visszaállt.
Játsszál vele nyugodtan, és kérdezz. Néma gyereknek ...
Köszi :)
Sajnos nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz. Azt hittem, hogy csak a profi fotósoknak kell ilyen beállításokkal foglalkozniuk.
Szóval ha csak a kutyámat akarom normálisan lefényképezni, akkor tegyem oda a fókuszt, ahol a kutyát látom a kijelzőn.
De ha ott hagynám a fókuszt állandóan középen (az a sárga kör), és így fényképeznék le mindent, még akkor is, ha esetleg a lefényképezendő dolog nem középen van, akkor nem lesz majd éles a kép? Azért kérdezem, mert macerás minden fotó előtt állítgatni, de ha kell, akkor megcsinálom.
Azt nem értem, hogy a régi telefonomon működött úgy is, ahogy már írtam, és nem volt semmi macera. Bár lehet, hogy azon is lehetett volna állítgatni a jobb kép reményében. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!