Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudtok olyan műszert mondani,...

Tudtok olyan műszert mondani, melynek a pontossága 10^ (-5), vagyis legalább 5 nagyságrend a végkitéréséhez viszonyítva?

Figyelt kérdés
Be kell mutatnom egy mérőműszert ami a fent leírtaknak felel meg, és egyszerű. Nem vagyok biztos, hogy például a multiméter, vagy GPS jó példa erre, esetleg tudtok tapasztalatból mondani egyet?

2020. ápr. 11. 10:07
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Bármi ami egyesével számol valamit. Pl ilyen bomlásszámoló csipogó
2020. ápr. 11. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyszerű legyen, vagyis mondjuk analóg, és 0,001% pontosságú? Hogy néz ki egy ilyen műszer kijelzője? Esetleg ha számjegykijelzős, ha az is "egyszerűnek" számít.

Talán valamilyen frekvenciamérő, amire #1 is utalt. Láttam olyan régi nixie-csöves frekimérőt, ami szó szerint egy másodpercig számolta a bemeneti jel periódusát. Nem emlékszem a határfrekijére, szerintem max. pár MHz lehetett.

2020. ápr. 11. 14:14
 3/3 anonim ***** válasza:
55%
Atomóra.
2020. ápr. 11. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!