Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mondanátok olyan tudósokat,...

Mondanátok olyan tudósokat, akik nem hittek istenben és ezt ki is jelentették?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
2010. júl. 26. 17:04
 2/8 anonim ***** válasza:
hát igen marx
2010. júl. 26. 17:53
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Például:

"Természetesen hazugság volt, amit az én vallásos meggyőződésemről olvastak, szisztematikusan ismételgetett hazugság. Nem hiszek egy emberarcú Istenben, és ezt soha nem tagadtam, világosan kinyilvánítottam. Ha van bennem valami, amit vallásosnak lehet nevezni, az a végtelen csodálatom a világ struktúrája iránt, amennyire azt tudományunk képes feltárni." (A. Einstein)

"Az általunk megfigyelt világegyetem pontosan olyan tulajdonságokkal bír, amilyeneket akkor várhatunk tőle, ha alapjában véve nincs tervező akarat, nincs cél, nincs se jó, se rossz, nincs más, csak a vak, könyörtelen közömbösség." (R. Dawkins)

"Én ateista vagyok, a lehető legnagyobb mértékig. Sokáig tartott, amíg kimondtam. Már jó pár éve ateista vagyok, de valahogy úgy éreztem, intellektuális felelőtlenség azt mondani, hogy valaki ateista, mert ez valami nem létezéséről a tudásunk. Valahogy jobb volt azt mondani, hogy humanista vagy szabadgondolkodású. Végül úgy döntöttem, hogy én legalább annyira érzelmi lény vagyok, mint gondolkodó, érzelmileg pedig ateista vagyok. Nincs rá bizonyítékom, hogy megmutassam, Isten nem létezik, de ezt olyan erősen gyanítom, hogy nem akarom pazarolni az időmet." (I. Asimov)

2010. júl. 26. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Én!
2010. júl. 26. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Galilei, Giordano Bruno, Newton - az első kettőnek alaposan meggyűlt a baja az Inkvizícióval. Newton meg ugye brit volt...
2010. júl. 27. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző: Az hogy a fenti tudósoknak meggyűlt a bajuk az egyházzal még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is hittek Istenben, márpedig a kérdés erre vonatkozott.
2010. júl. 27. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Newton nagyon nagy mély hívő volt.Ezt ne akarja megcáfolni senki.
2010. júl. 27. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Voltaire asszem tagadta az egyházat vagy mi

Azt mondta: ˇTiporjátok el a gyalázatost"

De Istent nem tagadta , sőt fontosnak tartotta az emberek erkölcsi nevelése miatt.

2010. júl. 30. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!