Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van esélyem emelt szinten...

Van esélyem emelt szinten 80%ot elérni?

Figyelt kérdés

Kémiából emelt szinten szeretnék érettségizni. A felvételi pontok végett jó lenne 80%-ot vagy a fölötti eredményt elérnem.

Nagyon szeretem a kémiát. Már egy jó ideje és az érettségiig is folyamatosan járok kémia tanárhoz, akivel heti kétszer, Villányi Attila könyveiből készülünk, tulajdonképpen kifejezetten emelt példákat is átvéve. Van esélyem tehát az áhított ereményre?

(Próbaképpen az idei középszintű feladatsort megírtam és 98%-os lett)

2010. júl. 25. 00:35
 1/8 anonim válasza:
Ezt inkább a tanárodtól kérdezd meg, ő ismeri a képességeidet. De ha eleget gyakorolsz, meg tanulsz, akkor igen.
2010. júl. 25. 01:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Középszint kugli, emelten gyakorolj ha arra szeretnél menni, de amúgy az emelt sem nehéz. =/
2010. júl. 25. 01:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most érettségiztem és közép szinten írtam 97%-ot.

Az emelt se nehéz, emelt próbaérettségibe 85%-ot írtam év elején semmi gyakorlással, sima ügy. Egy-két dolgot át kell nézni hozzá, de ezen kívül semmi para nem lesz.

A Villányi által írt könyv nem rossz, nagyjából fel lehet rá készülni.

Ja és azért nem kellett emeltet írnom, mert csak az ELTE-re megyek vegyésznek, oda meg ugyebár nem kell hű de sok pont, így nagyjából fölösleges lett volna az emelt kémia.

Simán meg tudod csinálni, nem lesz vele semmi gond(:

2010. júl. 25. 02:14
 4/8 anonim ***** válasza:
A kémia közép könnyű, az emelt sem olyan nehéz (pl. fizika nehezebb). Ha eleget gyakorolsz rá, biztos összejön. Én csak faktra jártam matekból, emelten 81%-lett. Nem a legjobb, de ha nekem összejött a matek, neked is biztos sikerül a kémia, főleg ennyi plusz tanulással.
2010. júl. 25. 09:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha rendesen tanulsz, összejöhet. Ha pedig megakadsz valahol, akkor mindig gondold végig, nem lehet-e az adott feladatot a függvénytábla segítségével megoldani. Persze ehhez jó, ha ismerkedsz a függvénytábláddal. A kísérleteket is jól nézd át, mert van belőle 70, némelyik nehezebb, mint ami középszinten előfordulhat, de a legtöbb egyszerű.
2010. júl. 25. 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha még nyáron tanulsz, ősszel mehetnél előrehozott középre.
2010. júl. 25. 11:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is ELTE kémiára fogok menni. Tudom, hogy nem olyan hű de magas oda a pont, de idén is már 313 lett. De nem is ezmiatt szeretném az emelt érettségit, egyszerűen csak úgy vagyok vele, ha van lehetőség és ennyire szeretem a kémiát, ennyit foglalkozom vele, akkor a lehető legmagasabb végzettséget szerzem meg belőle amikor csak lehet és ahogyan csak lehet.

Remélem igazatok lesz, mindenesetre októberben megyek előrehozott középszintre, de májusban jön a szintemelő!

2010. júl. 25. 19:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Ha már függvénytábla... melyiket ajánljátok (kiadó)?

A 70 kísérletet eltudná nekem valaki küldeni? Azt hogy melyiket kell elvégezni és melyikről kell csak beszélni honnan tudom meg? Középszinten mi a helyzet a kísérletekkel (lista, elmélet-elvégzés...)?

2010. júl. 25. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!