Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetek-e régész? 1988-ban...

Lehetek-e régész? 1988-ban érettségiztem, tört. :4, magyar:4. Van esélyem bekerülni történelem szakra ezekkel a jegyekkel (a félévi-évvégi jegyeim is ilyenek voltak), vagy érettségizzek újra, emelt szinten pl. történelemből?

Figyelt kérdés
Államilag támogatott,levelező szakra szeretnék járni.Ha van, aki most jár,vagy végzett,esetleg régészként dolgozik,megköszönném ha tanácsot adna!
2011. febr. 21. 20:16
 1/5 anonim válasza:
ÁÁ szerintem esélytelen, még a mostani rendszer szerinti kitűnőek között is megválogatják a jelentkezőket nem beszélve hogy Itthon hány régészt képezne évente? 1 kezemen meg tudnám számolni.
2011. febr. 21. 20:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát, igen, kissé kevés ez. Kellene emelt szintű érettségi és legalább egy nyelvvizsga, hogy esélyes legyen, de úgy sem egyszerű.
2011. febr. 21. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Mostu tánanézv azt látom, hogy a régészet nem a történelem szakon belül van egyszerűen, hanem olyan szakirány, amelyre külön felvételizel. Ebből pedig nincs is levelezős képzési forma. (ami valahol érthető is)
2011. febr. 21. 21:03
 4/5 anonim ***** válasza:
A négyes érettségid most egy középszintű 79%-os érettséginek számít, az azért valószínűleg kevés.
2011. febr. 21. 22:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, gondoltam én is, hogy ez kevés :(
2011. febr. 22. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!