Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a desztillált víz mérgező,...

Ha a desztillált víz mérgező, akkor hogy lehet hogy az infúzióban is az van?

Figyelt kérdés
Annyi helyen hallottam, hogy így káros meg úgy káros, de akkor az infúzióba miért desztillált vizet tesznek? Az nem káros?

2020. febr. 15. 21:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%

A desztillált víz nem mérgező, hiszen csak vízmolekulákat tartalmaz.

A tengervíz sem mérgező.

Az egészségre viszont mindkettő ártalmas, mert kiszáradást okoznak.

A egyik azért, mert nem tartalmaz ásványi anyagokat, a másik pedig azért, mert túl sok van benne.

2020. febr. 16. 12:56
 22/28 anonim ***** válasza:
73%

Baaaszus, sejtfalat írtam...

Ok, bocs.

Nem olvastam el mielőtt elküldtem.

Igen, jó esetben se nem vagyunk növények, se nem gombák.

Sejthártyára gondoltam, köszi hogy felhívtad a figyelmemet a pontosításra.

2020. febr. 16. 13:02
 23/28 dq ***** válasza:
100%
Igen, ez az, ami nem igaz.
2020. febr. 16. 13:37
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó pár (15-20) éve volt egy elég hülye "vicc": "két tudós beszélget. Te haver feltaláltam a mindent oldó folyadékot! Mire a másik: Akkor te tényleg hülye vagy és miben fogod tartani?"

Aztán néhány éve volt egy hír, hogy valamelyik nagy laborban (talán a CERN de ez nem 100%-os) előállítottak viszonylag nagyobb mennyiségben (már vizsgálható mennyiség volt talán néhány gram) ténylegesen tiszta vizet. Mire megvizsgálták volna a tulajdonságait a tároló edényből már kioldott egy csomó mindent. Próbálkoztak másik edénnyel az eredmény kb. ugyanaz lett. Akkor megállapították (sajnos most nem találom a cikket), hogy a víz gyakorlatilag bármit felold amivel találkozik, egyetlen "szerencse", hogy a legtöbb anyag esetén nagyon gyorsan telítődik, és ezért nem tűnik el a vízben minden, mert hamar kialakul egy telített oldat. Még egyetemre jártam amikor egy kísérlet sorozatnál gyanússá vált a dolog, és észrevettük, hogy a nagytisztaságú (már eleve irtózatosan problémás előállítani a fentiek miatt) víz kis mértékben de az üveget is oldja. Ezt csak a néhány utolsó hozzászóláshoz írtam kiegészítésnek.

2020. febr. 16. 14:43
 25/28 Wadmalac ***** válasza:
0%

A mérgezőségről:

Tényleg nem az, de a jól leírt ozmózis miatt a fogyasztása nagyon kis mennyiségben is káros.

A test folyadéktartalmának, vér, sejtplazma, nyirok stb. hígítása is lehet baj, de az első gond már az ivás pillanatában jelentkezik.

A nyálkahártya sejtjei azonnal elkezdik berántani a vizet, túltöltődnek és elpukkannak.

Ennek az eredménye lehet egy jól kiterjedt gyulladás a száj nyálkahártyájában, nyelőcsőben stb., ami utána faca fertőzésekhez is vezethet, azon felül, hogy olyan érzésed lesz, mintha végigforráztad volna az egészet.

Szóval nem mérgező, de már kis mennyiségben is nagyon káros lehet.

A többi aspektus már nagyon jól részletezve lett a korábbi kommentekben. Maga a sejt-eldurranás is jól le volt írva, de ki akartam emelni a fontos részletet, hogy ez a baj már az első közvetlen érintkezésnél megtörténik.

2020. febr. 17. 08:24
 26/28 Wadmalac ***** válasza:
56%

"Egy jó pár (15-20) éve volt egy elég hülye "vicc""

Ha igaz az anekdota, ez megtörtént Edison és egy tanonca közt.

2020. febr. 17. 08:26
 27/28 sadam87 ***** válasza:
100%

#25 (Wadmalac)

Ezt nehezen tudom elképzelni. Az ivás során a száj és nyelőcső sejtjei rövid ideig érintkeznek a vízzel, miközben az ozmózis viszonylag lassú folyamat. Ráadásul a sejtek csak az egyik (szájüreg fele néző) oldalukon érintkeznek a vízzel, a másik oldalukon a szövetnedvvel (és azon keresztül a vérrel) vannak kapcsolatban, aminek az ozmotikus koncentrációja a sejtplazmáéhoz hasonló. (Igaz, a szájban többrétegű hám van, ott közvetlenül a szomszédos vannak a felszíni sejtek kapcsolatban.) Magyarán ha a nyálkahártya hámsejtjei el is kezdik felvenni a vizet, ozmózissal le is adják (nagy részét) a szövetnedv fele. A gyomorban pedig már keveredik a víz a gyomornedvvel, ami töményíti. (Sőt, ez már a szákban elkezdődik a nyállal.)

Emellett a fiziológiás sóoldat egy literjében kb. 9 g nátrium-klorid van. Ehhez képest ásványvízről akkor beszélünk, ha az ásványi anyag koncentráció a vízben 500 mg/l fölött van. (A csapvízben pedig legtöbbször ennél valamivel alacsonyabb az oldott anyag koncentráció.) Szóval a csapvíz és fiziológiás oldat között jellemzően bő tízszeres koncentráció különbség van. Ehhez képest a desztillált víz és csapvíz koncentrációja közötti különbség elég kicsi. (Megfelelő ideig benne hagyva a sejtjeink valószínűleg csapvízben is szétdurrannának.)

Emellett azért is kétlem, hogy lenne ilyen hatás, mert sehol nem találtam ilyenről információt (gyors keresés alapján). Mindenhol, ahol utánanéztem, csak az ásványi anyag hiányról írnak, mint egészségügyi kockázat.

[link]

[link]

Ugyanakkor kifejezetten ivásra is árulnak desztillált vizet. Valószínűleg nem lenne túl sikeres, ha az általad leírt tünetekkel járna. (Persze fele tudja, elég nagy hülyeségeket el lehet adni embereknek.)

2020. febr. 17. 18:22
 28/28 Wadmalac ***** válasza:
10%

Sadam:

Próbáld ki.

Egy kicsi korty nem öl meg senkit, de észre fogod venni, hogy ennyi után is olyan lesz a nyelved, mintha forró kajával megégetted volna.

Az ízlelőbimbók a legérzékenyebbek, azokon azonnal érezni fogod.

A nyálkahártyán általánosságban, éppen a vastagsága miatt, változó a hatás erőssége.

Azt meg, hogy az esetlegesen üresen álló gyomorban mit tud tenni ebből három deci, azt nem próbálnám ki.

Az az ivásra árusított desztillált víz gyanúm szerint nem is az, csupán valami erősen szűrt, ionszegényített.

De az biztos, hogy a VALÓDI orvosok is mindenkit lebeszélnek ennek használatáról.

2020. febr. 18. 06:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!