Sokszor láttam már, hogy az éjszakai égbolton olyan villogás tünik fel mint ha egy repülő menne, de utána már nem látom azt a tipikus villogást. Mi lehet az?
"utána már nem látom azt a tipikus villogást"
Ez mit jelent? Eltűnik, vagy folyamatosan világít? Mitől tipikus?
"Valószínűleg műhold"
Erre én is gondoltam, de nem gyakori, hogy villog (forog), és utána hirtelen eltűnik. Én is láttam már ilyen forgó, kb. 2-3 másodpercenként kifényesedő műholdat, de az nem tűnt el hamar (mondjuk attól még nem lehetetlen). A másik, ami gyakori, hogy egyenletesen felfénylik, utána lassan elhalványul. Esetleg ugyanez rövid idő alatt, de akkor sem "villog".
Saját szemmel látva lehet, hogy egyértelmű lenne, de így a leírás alapján nehéz összerakni, hogy pontosan mit történt. (Az egyes esetek milyen irányban látszottak, mennyire volt felhős az ég, ami ugye éjszaka nem is olyan egyértelmű, mozgott-e, milyen irányban és látszó sebességgel, milyen színű és fényerejű, stb...)
Ugyebár tudjuk milyen az amikor éjszaka egy repülőgép villogva repül fent az égen.
Na ugyan ilyen villogást kell elképzelni,csak egyetlen egyszer! Hiába nézem tovább azt a pontot,gondolva,hogy talán repülő,nem villog már! Nézem az éjszakai égbolt közepét és helyben villan valami,de tényleg olyan kicsit mint egy repcsi. Nem mozog.. csak úgy szimplán feltünik egy másodpercre a látvány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!