Az alábbiak közül számotokra melyik a legnyomasztóbb, legfélelmetesebb világvége-forgatókönyv?
1. nukleáris holokauszt
2. szupervulkán-kitörés
3. világjárvány
4. földönkívüli támadás
5. kisbolygó-becsapódás
Mondok egy hatodikat. Kisbolygó-becsapódás, de a Holdba. Méghozzá akkora, hogy szétszedi a Holdat.
Na az szép kis elnyújtott világvége lesz, ahogy nézhetjük is az éjszakai égen, mikor mit kapunk a nyakunkba. Már ameddig lesz ki nézze.
Sokan említették itt a "nagy" becsapódást.
Meg a holdba stb.
Az tényleg lassú látványos és pusztító lenne.
De akkor most überelem a dolgot. :D
Amennyiben egy nagy tömegű test csillag csillagmaradvány stb megközelítené az Oort felhőt akkor onnan millió de inkább milliárdnyi törmelékdarabot mozdítana ki.
Ezeknek a daraboknak a java megindulna a nap azaz a belső naprendszer azaz részben felénk.
Ez nagyjából azzal járna hogy a nagyobb jégből állók mind üstökössé válnának a Jupiteren belül.
Gyakorlatilag betöltenék az égboltot a fénylő üstökösök és a csóváik csillagok már szinte nem is látszanának.
Gyakorlatilag a naprendszer kialakulásában "késői bombázásnak" leírt esemény játszódna le, ettől olyan szép kráteres a Hold, a Merkúr és még sok más égitestünk.
365/24/7 -ben lenne extrém intenzitású "csillaghullás" és bolidák, "tűzgömbök". Mint egy folyamatos tűzijáték.
Szinte minden nap lenne egy - egy "Tunguzkaival" vagy a nem is túl régi oroszországi eseménnyel felérő esemény itt a földön. És hetente egy az "Arizonai-kráterhez" hasonlót okozó. Arról nem is beszélve ha végül egy igen nagy üstökös is becsapódik az letarol mindent a felszínen.
De most a kisebbekről beszélek inkább, rendkívül látványos és azért sokaknak elég hosszan tartó halálneme lenne, viszont kellően félelmetes is, hisz tudod hogy hamarosan meghalsz csak teljesen random módon fog az bekövetkezni, és még közben az emberevők elől is futnod kell. Ugyanis a beálló hosszú "nukleáris" tél először nagy éhezést okozna aztán végül emiatt mindenki meghalna, de előtte nagy emberevés is lenne a túlélők közt ebben biztos vagyok.
És ezt a storyt még tovább is lehet vinni.
Hátha maradt túlélő.
Ugyanis ez az esemény az ilyen nagytömegű testek érkezését 2 millió évvel megelőzi.
Tegyük fel hogy egy jó kis neutroncsillag (vagy fekete lyuk) okozta és pont erre tart. A túlélők már épp kezdik kiheverni ezt az előbbi eseményt. Majd jön a neutroncsillag (vagy fly) és pár év alatt tönkreteszi a Földet majd egy napon szépen magába olvasztja néhány óra alatt.
https://www.youtube.com/watch?v=s4m9ZQ26H_g
:D
Van ennél pozitívabb verzió is hogy még időben lelépünk:
Mit mondjak, jelenleg a járvány az, ami aktuális valamennyire.
Nyugtatják az embereket, de azért a kínaiak nem hiába vannak berezelve, üresek az utcák, nem járnak dolgozni, aki vásárolni megy, az elszánja magát a halálra, szóval csak reménykedni lehet, hogy sikerül megfékezni.
Az is eszembe jutott, hogy Kína gazdasága azért igen jelentős, szinte mindent ők csinálnak és ha elhúzódik ez a mostani ijedtség és padlót fog a gazdaságuk, akkor milyen hatással lesz az a világgazdaságra, lesz e válság és mennyire érinthet minket?
Na meg persze maga a betegség, a járvány, elég filmet láttam, amikben durva lehetőségeket vázoltak, az ijesztő ebben a halálos volta, meg az, hogy egyszerű módon terjed, nem olyan mint az AIDS és én mindig elkapom az influenzát.
Már gondoltam rá, hogy be kellene tárazni alapélelmiszereket, egyenlőre csak egyszerű dolgokat, tíz-tíz kg rizst, tésztát, cukrot, kávét, konzerveket, pár doboz vitamint, pár kg húst zsírban eltenni, hogy ne kelljen sokat vásárolni járni, úgyis szeretek egyszerre nagyobb mennyiséget megvenni, akkor egy darabig nincs rá gond, most meg kicsit többet veszek majd, ártani nem árthat.
A többi dolog elég valószínűtlen, így azzal nem érdemes konkrétan foglalkozni, meg aztán nemigen lehetne ellene tenni semmit, így azok nem is félelmetesek a számomra, de ez a járvány azzá válhat.
A bevásárlás azért is aktuális lehet, mert ha elkezdik az emberek elkakodni a dolgokat a boltokban, akkor tuti megdrágul minden és ezek elállnak, szóval lehet, hogy holnap elkezdem, ha nem lesz rá szükség, akkor legalább egy darabig nem kell ilyeneket vennem.
1. 3.
De vannak mėg verziók.
Szerintem a világvėgėt mi magunk emberek fogjuk okozni a kabzsiság túlnėpesedės stb
"Ės nem hiszem hogy lesz olyan szerencsėnk hogy hipp hopp reset.
Szerintem egy ėvtizedekig eltartó folyamattal fogunk szembenállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!