1 liter "vízből" maximum mennyi energia állítható elő magfúzióval?
Az 5. válaszolónak azt üzeni az első válaszoló, hogy
1. tartsa be az oldal szabályait
2. ha nem tud érdemben hasznosan hozzászólni (ez azért jelent valamit:A válaszíró 29%-ban hasznos válaszokat ad.) akkor inkább maradjon csendben és figyeljen!
A megadott kulcsszavak után azt vártam hogy valaki fejből tudja a választ, legalább nagyságrendjét tekintve ...
... ehelyett kötözködő, érdektelen válaszokat kaptam.
Ha jól számoltam, akkor kb 6,022·10^23 darab * 1000g/18g * 7,8*10^-16 Wh = 26,1 GWh energia lenne kinyerhető 1 liter vízben található hidrogénből fúziófal ha 100% hatásfokkal és ha trícium és deutérium előállításánál sem lenne veszteség. A Paks által 1 év alatt termelt energia minimum 600 liter "vízbe" kerülne.
"vízben található hidrogénből"
Most először utaltál rá homályosan, hogy hidrogén fúzióról beszélsz. Nem véletlenül kérdeztem fentebb, hogy mit mivé fuzionálsz, ugyanis akár oxigén atomokat is fuzionáltathatnál.
Az E=mc^2 formulának is csak akkor van értelme, ha tudjuk, mennyi a tömegdefektus, ahhoz pedig tudni kell, mi mivé alakul (akár több lépésben, többféle folyamat során).
Olvasnivaló:
"...azt vártam hogy valaki fejből tudja a választ"
Mint ha azt kérdeznéd mikor indul a vonat, de nem árulnád el honnan hová melyik napon szeretnél utazni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!