Szerintetek mi lehet a világűrön tul? Ti hogy képzelitek el?

Jó a kèrdès. "Legalább gondolkodol.
Elmèletileg időben ès tèrben visszafolyik magába valahogyan ez az univerzum dolog.
Mint ahogyan a föld is kerek.
Ès így nem tudsz lesètálni róla.
(Igy elmèletileg vègtelen)
A legjobb távcső a világon a Huble űrteleszkóp. 100 milliárd fènyèvre is ellát mèg a galaszisok közè is ellát ,de mèg az sem lát el a vègère.
Hogy mi van ott kint? "Ki tudja...
Nem emberi lèptèkű a világűr s az ami túl van rajta.

tévedsz barátom, nincs olyan, hogy a világűrön túl.
azt hiszem, hogy te úgy képzeled el a világűrt (a világegyetemet), hogy az miközben tágul, valamibe tágul és ez a valami lenne a világűrön túl.
na, ez a tévedés - legalábbis, a mostanság leginkább elfogadott elméletek szerint.
a világűrön azért nincs túl, mert a magát a teret -és az időt- is a világegyetem tágulása hozza létre.
ahol nincs a világegyetem, ott egyszerűen nincs semmi, de nem úgy, hogy ez a semmi valaminek a hiánya, hanem egyszerűen értelmezhetetlen ott bármiféle meghatározás.
a valami -a tér és az idő- csak ott van, ahol és ameddig "elér" a világegyetem.

Megkockáztatom, hogy az van a világűrön (téridőn) túl, ami a téridő építőkövei között.
Ui.: az van a számokon túl is, ami két szomszédos szám között.

lehet.
sőt, az is lehet, hogy rózsaszínű repülő elefántok vannak a világűrön túl.
ezzel az abszurd példával csak azt akarom illusztrálni, hogy mivel semmiféle információnk nincs -és vszeg soha nem is lehet- arról, hogy mi van ott túl, bármit bele lehet képzelni.
ettől még a ma leginkább elfogadott elmélet az, hogy a valamin túl nincs semmi.
(bár, még a "semmi" is jelent valamit -nevesül vminek a hiányát- ezért még ez a "semmi" is pontatlan és elégtelen magyarázat.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!