Ti itt mennyire tartjátok okosnak magatokat? A felső hány százalékba pozicionáljátok magatokat?
Mi itt mindent tudunk.
Adj még hozzá néhány 0-át az első kommentjéhez és helyben vagyunk.
Én nemrég kívàncsisàgbòl elmentem a hivatalos mensa féle iq tesztre, 130-135 között teljesítettem. Alapvetően okosnak tartom magam, de inkább logikában és általános műveltségi kérdésekben. Szerintem a felső 5%-ban lehetek.
De sok mindenben nem vagyok jó, ezt hozzá kell tenni.
Én is elmentem a menzára.
Félkövér hajhálós menzásnéni merte ki a túlsózott csülkös bablevest, cink-karbamid keménységű kolbásszal és szikkadt élesztőszagú kenyérrel.
Izzadt nagymamák lapátolták be a krumlistésztát, édesítőszeres ecetes uborkával.
Majd rendre, koszrogó kerekű ételhordóban vitték a papának a kaját.
Nem értem mire fel tartják ekkora elit klubbnak ezt a menzát... :/
Én érettségiig azt hittem okos vagyok matekból, máshoz nem nagyon értek, verseny eredmények, tehetséggondozó iskola stb.
Majd elvégeztem az ELTE-n alkalmazott matematikus szakot (szakirányt), azóta rájöttem, hogy a matekhoz is hülye vagyok..
Nem tudom értelmezni ezt a felső X százalékos dolgot. Nem ismerek az emberiségen értelmezett, széles körben elfogadott "legalább annyira okos" rendezési relációt (ami reflexiv, tranzitiv és antiszimmetrimus).
Ott van az "iq-teszt", csak annyi gond van vele, hogy van vagy 2000 fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!