Ha valaki lávába esik mi történik? Meghal egyből?
ez egy bővebb doksi az esetről: [link]
és van egy hosszú nyomozati leírás scribd-ten. Ez elvileg fizetős/regisztrálós oldal. Itt sem derül ki több mint a fenti két linkből. A második a mega -s oldal egy fájlmegosztó oldal,oda feltettem egy doc -ot amit amúgy is le lehet tölteni academia.edu ról csak körülményesen. Így könnyítettem rajta és feltettem oda. Így egy klikk a letöltés.
egyébként az eredeti kérdéshez még egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=aAymSMrOlOQ
ez a fickó sem tűnik úgy,hogy lángra kapott volna alig fél méter távolságról egy elég nagy mennyiségű / felületű lávafolyamtól. Pedig ennek a folyamnak a hőmérséklete biztos ,hogy 1000°C felett van. De még csak halálra sem grilleződött. Pedig minimum 17 mp -t töltött el a láva közelében a videó tanulsága szerint. Szerintem egyszerűen nyílt színen található láva esetében nincs ilyen veszély. Nem fog meggyulladni az illető ennyi idő alatt. De ez a videó szerintem egy abszolút tipikus lávafolyam. Ha itt beleesik a delikvens ebből simán ki lehet kerülni élve. Lesznek komoly égési sérülései az illetőnek de ki lehet kerülni. A videó tanulsága szerint egy sokkal kisebb felülettel rendelkező botot is nehezen tol bele a lávába úgyhogy ezen elviekben talpméretű felülettel simán lehet járni elsüllyedés nélkül. De mint korábban is mondtam egy csomó paraméter hiányzik itt úgyhogy a kérdésre a válasz azoktól függ elsődlegesen. Azok meghatározása nélkül nincs is nagyon értelme ezen agyalni.
Ez az utolsó videó azért egy sűrűbb, lassabb lávafolyás mondjuk egy ilyen vízként fröcskölő katlanhoz képest:
Teljesen egyetértünk, nem is vitázni akarok, csak számomra viszont nem volt egyértelmű, hogy a kérdező mire gondolt. Igazad van, amit lávának hívunk, széles hőmérséklet tartományban mozoghat, és a válasz ettől függ.
(Respect)
utolsó: csak nem ez volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!