Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A vért meg lehet inni?

A vért meg lehet inni?

Figyelt kérdés
A tanarunk azt mondta hogy igen, de a neten mindenhol azt írják hogy nem mert méreg, mert sok vasat tartalmaz, akkor most mi az igazság?

2019. szept. 30. 20:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
14%

Szeretem mikor tudomány témakörben lepontoznak anélkül, hogy bizonyítékot tolnátok hozzá.

Emberi vérhez nem olyan bonyolult hozzájutni, elég ha agyvérzésed, vagy belső vérzésed van és a gyomrodba kerül a véred. Nem undorodsz tőle mert le sem kell nyelni hozzá, de kihányod. Ugyan ez a helyzet mikor az újszülött több vért nyel mint tejet, szintén sugárba hányja ki, nem visszaböffenti mint bármi mást, hanem egy az egyben kirakja, pedig tökre nem tudja, hogy undorodnia kellene tőle.

Mérgezőnek nem mérgező, de egyszerre nagyobb mennyiséget nem tudunk megemészteni belőle.

Kérdezd a videó szereplőit, hány decit ittak belőle!

2019. okt. 1. 19:43
 22/34 anonim ***** válasza:
81%

Az eredeti kérdésben az szerepel hogy...

A videó alapján a válasz : meg lehet inni.

A disznóvér összetétele nagyon hasonló, mint az emberi.

Hőkezelés hatására eltűnik a vas? Vagy miért válik ehetővé?

2019. okt. 1. 19:58
 23/34 anonim ***** válasza:
31%
Igen, a legtöbb dolgot meg lehet enni meg inni, csak a mennyiség nem mindegy.
2019. okt. 1. 20:00
 24/34 anonim ***** válasza:
77%

"Azt mondom, a nyers emberi vért. Nem emészthető."

A szalonna sem méreg, pedig ha benyomsz 200 grammot, azt nehezen dolgozza fel az emésztőrendszer.

Szerintem a vérből többet meg lehet inni probléma nélkül, mint zsírból.

2019. okt. 1. 20:22
 25/34 anonim ***** válasza:
22%
Nem mondtam, hogy méreg. Azt mondtam nem emészthető. Kis mennyiségben sem emészthető, csak akkor a széklettel ürül.
2019. okt. 1. 20:28
 26/34 anonim ***** válasza:
77%

Nem emészthető?

Miért?

Indokold meg!

A vérliszt régebben (BSE) előtt fontos takarmányalapanyag volt.

Nyilván emészthető és nem csak az állatoknak.

2019. okt. 1. 20:35
 27/34 anonim ***** válasza:
30%
Kukoricaliszt is van, pedig a kukoricahéj sem emészthető. Rakás olyan dolgot megeszünk, ami nem emészthető. Nincsenek hozzá lebontó enzimeink. Van akinek pl. laktáz enzimből sincs elég, nem tudja megemészteni a tehéntejet a laktóz tartalma miatt. Ettől még simán el lehet napi 1-2 pohárral. Én csak nem láttam még olyan embert, aki ne hányt volna, amikor a gyomrába került 2-3 dl vér.
2019. okt. 1. 21:09
 28/34 anonim ***** válasza:
22%
Na, szóval én tényleg nem tudom. Csak sok lavor vért láttam már telehányva. De most megkérdeztem, hátha tudja valaki.
2019. okt. 1. 21:16
 29/34 anonim ***** válasza:
23%

Egyszer meg lehet inni a mérget is... max belehalsz.

Amúgy disznóvágáson ki szokták sütni a vért. Megbhát ott a vére hurka is...

2019. okt. 1. 21:35
 30/34 anonim ***** válasza:
78%
#mirőlszól: javaslom egy biológiakönyv elolvasását (vagy a neten a témáról infók gyüjtését), hogy az alapvetö ismereteid meglegyenek az emésztésröl, az emésztö enzimekröl, és ne itt írj teljesen értelmetlen dolgokat.
2019. okt. 1. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!