A La Manche csatorna vagy English Channel most se tenger se óceán akkor csak csatorna?
Figyelt kérdés
Jó értem, hogy a nevében is benntvan, hogy csatorna, tehát nyilván csatorna, de arra lennék kiváncsi, hogy egy sós vízű/tengervízű vízterületet lehet e ugy nevezni, hogy csatorna? Tehán hogy nem tartozik se tengerhez se óceánhoz hanem az egy csatorna a La Manche csatorna vagy tartozik mashoz, atlanti óceánhoz vagy az északi tengerhez? Bocs ha picit túl részletesen írtam le, csak ki szerettem volna pontosan fejteni hogy mit kertezek?2019. szept. 24. 23:44
1/2 anonim válasza:
1. Ilyen nincs: A La Manche csatorna", a "La Manche" szó szerinti jelentése "a csatorna".
2. A csatorna definiciójában nincs benne, hogy az édesvizet vagy tengervizet tartalmaz. az teljesen mindegy.
2/2 anonim válasza:
A La Manche az Atlanti-óceánnak az a része, amely elválasztja egymástól Nagy-Britannia fő szigetét Franciaország északi partjaitól, illetve a Doveri-szoroson keresztül összeköti az Északi-tengert az Atlanti-óceán törzsterületével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!