Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik mentális immunoreziszt...

Létezik mentális immunorezisztencia?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, 4-8 évig eltart az a fejlődési szakasz, amíg minden gondolatot elfogadunk sajátunként, tehát felnőttként nem adunk rá immunválaszt, bármit is jelentsen ez pszichés szinten. Lehet ilyen a fajgyűlölet/liberalizmus, spiritualizmus/materializmus,... és a többi?

Mi számít mentális immunválasznak?

2019. szept. 14. 19:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"nem adunk rá immunválaszt, bármit is jelentsen ez pszichés szinten"

Pedig ezt érdemes lenne tisztázni. Minek mire adott válaszáról van szó?

2019. szept. 14. 19:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Pl itt az, hogy akármennyire is barom a kérdező neadjisten a válaszok próbálsz nem emelkedett vérnyomással értelmesen válaszolni. Ezt ki lehet alakítani. Egyszerűen az idő múlásával egyre kevesebb dolgon lepődök meg vagy tartok lehetetlennek. És ez az én szempontomból baromi jó.
2019. szept. 14. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ja értem, tehát amikor témák, vélemények, viták bosszantanak vagy felháborítanak valakit, akkor az egyfajta "mentális immunreakció"? Na ezt még így nem hallottam.

Valószínűleg arról van szó, amikor kialakul valakiben egy értékrend, a világ dolgaihoz való viszonyulás, világkép, és az azzal ellentmondó információk feszültséget okoznak az illetőben, tiltakozást, frusztrációt, agressziót (ami lehet elfojtott, akár tudattalan). De szerintem ezt senki nem hívja immunválasznak.

2019. szept. 14. 20:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem igaz. Sok ember van, akit pl. erősen vallásos közegben neveltek, de felnőttként ateista lesz. A politikai meggyőződésről meg ne is beszéljünk, mert az teljesen képlékeny. Szóval ne próbáljuk meg a természettudományos sémákat ráhúzni a pszichológiára (nem azért, mert igazabb, csak egyszerűen nem fog működni)!
2019. szept. 14. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!