Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik az a kémiai elem,...

Melyik az a kémiai elem, amely egyaránt megtalálható kenyérben, húsban, tejben és fában? Levegőtől elzárt hevítés hatására valamennyi anyaggal ugyanaz történik?

Figyelt kérdés

2019. szept. 7. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Szén, hidrogén, oxigén, nitrogén, foszfor, kén, kálium. Ha jobban megnézzük még akad néhány.

Levegőtől elzárt hevítés - pirolízis hatására ezek az anyagok elbomlanak.

A folyamat csak nagyon durva általánosítással ugyanaz. Az azonos bomlástermékek aránya más lesz, és lesznek különböző agyagok is.

2019. szept. 7. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elemek nem tudnak lebomlani. A lehetséges reakciópartnerektől elzárva csak a szerkezetük változik.
2019. szept. 7. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

#1

A tejben mióta van foszfor? :)

2019. szept. 7. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Silber ***** válasza:
76%

"Milk and milk products are high in calcium and phosphorus. A half cup of milk (4 ounces) contains 111-138 mg of phosphorus."

[link]

2019. szept. 7. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

#4

Ez egy baromság.

2019. szept. 7. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Silber ***** válasza:
100%

Megadom a lehetőségét a tévedésüknek, de előbb szerintem egyrészt meg kell győznöd az összes szakirodalmat író kompetens tudóst a témában, másrészt a ScienceDirect megbízhatóságát is kétsége kéne vonni, amiből gyakorlatilag a kutatótársadalom döntő többsége is dolgozik széles e világon.


"The means of calcium concentrations ranged from 84 to 462 mg/L (median 252 mg/L) and for phosphorus the mean values ranged from 17 to 278 mg/L (median 143 mg/L). The median Ca:P ratio was 1.7 (range, 0.8 to 6)."

[link]


Nem kell sokáig keresni további cikkeket, amik szintúgy alátámasztják az előbbi cikket. A "milk phosphorus content site:sciencedirect.com"-ra rákeresve csupán 25700 találatot ad a Google keresője.


P.S.: a leírás alapján a fentebbi értékek anyatejből mértek, 50 év adatát felhasználva.

2019. szept. 7. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

#6

Így már értem. Én arra gondoltam, hogy most a szerves vegyületekről beszélünk (mert a C, H, N szervesekben van). A foszfor meg foszfolipidekben, nukleinsavakban meg ATP-ben van. Ezek meg nincsenek a tejben. A szervetlen foszfor elképzelhető.

2019. szept. 7. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

#2 Válaszadó valamit nagyon félreértettél. Nem állítottam, hogy az elemek bomlanának.


A fa száraz lepárlása során (levegőtől elzárt hevítés) faszén, kátrány, ecetsav, metanol, víz, és különféle gázok képződnek.

Ha tejjel csináljuk ugyanezt több lesz a víz, és sok lesz az akrolein.


[link]


#3, #5 Válaszadó! Ha a tej elemzését, ppm (milliomodrész) szintig végezzük, nagyon sok nyomelemet találunk, kb. a periodikus rendszer harmadát ki lehet mutatni.

2019. szept. 7. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Silber ***** válasza:
100%

"3.3.8.15. A tej foszfolipidjei

A tej 30–50 mg/100cm3 koncentrációban tartalmaz foszfolipideket (3.3.10. táblázat). A tej foszfolipid-tartalmát befolyásolja a laktációs állapot és az évszak is; a kolosztrum foszfolipid-tartalma lényegesen nagyobb, mint a normális tejé, elérheti a 67–97 mg/100 cm3-t. A tejzsírban a foszfolipidek mennyisége 0,2–1,0% között mozog. Az anyatej foszfolipid-tartalma 80 mg/100 cm3, ami mintegy kétszerese a tehéntejének. "


Forrás: [link]

2019. szept. 7. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Mintha Buddha szobor esett volna a fejemre, úgy megvilágosodtam.

-"A tejben mióta van foszfor?"

- Körülbelül azóta, mióta az újszülött emlősöknek szüksége van foszforvegyületekre.

2019. szept. 8. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!