Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi állhat a klímás műbalhé...

Mi állhat a klímás műbalhé mögött?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, mint valami gagyi amcsi filmben.

Jaj, véletlenül kigyulladt az Amazonas, meg a Kanári szigetek meg Teszkó meg még Maris néni háza is meggyulladt.

2 évvel ezelőtt a kutyát nem érdekelte ez a klíma téma, most meg mindenki prayforozik.

Eddig is marha uncsi volt ez a színjáték, de legalább arra figyelnének oda, hogy ne nyomják fullba a kretént.

Igazából nem is érdekelne, de vajon kinek éri ez meg?

Miért olyan fontos, hogy klíma balhé legyen?

2019. aug. 23. 23:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Például a pestis járvány mögött ki állt anno? A logikád alapján az is puszta érdekek miatt tört ki...
2019. aug. 24. 00:09
 12/22 dellfil ***** válasza:
14%

Kérdező! Istenhívők között ne firtasd a teremtő meglétét. Megégetni nem fognak, de kapsz hideget-meleget. Mint tapasztalod.

Na kapiskálod már, hogy micsoda ereje van ennek a mémnek?

Ezt az erőt fedezték fel benne, és használják ki politikai célokra, szinte mindenütt a "fejlett" világban.

Nem előre megfontolt szándékkal történt, félre ne érts. Nincs konspiráció, azaz már van. Kialakult. Nem kellett "megtervezni". És "gyönyörűen" működik. Olyan mint a svájci bicska. Szinte mindenre jó. Vagy inkább olyan, mintha a kártyapartnered kezében csupa aduász volna.

Nézd meg, mekkora a "konszenzus". És észleled ugye mekkora erővel ugrottak neked. Na EZ a félelmetes.

Ennyi, mert reggelig folytathatnám.

Így is fekete@eggű leszek. :)

Különben baromi zseniális gyeplő. És ragyogó az oszd meg, és uralkodj elv kivitelezésére is.

dellfil

2019. aug. 24. 00:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

...de most nem értem a kérdést sem.

Azt vitatjátok, hogy a globális klímaváltozás valódi, és egy összeesküvés kamu?

A több ezer független tudós kamuzott?

2019. aug. 24. 00:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért fontos a klíma-"műbalhé", mert most még csak 38-40 fokok vannak nyáron, de 10 év múlva már az 50 fok se lesz ritka. Persze, lehet északabbra költözni, meg minden, csak tudod, ha beindul egy öntápláló mechanizmus az üvegházhatásban, még a Himalája is katlanná fog forrósodni.

2 évvel ezelőtt is bőségesen volt kérdés a klímaváltozással kapcsolatban, maximum te nem tudsz róla.

2019. aug. 24. 01:31
 15/22 dellfil ***** válasza:
35%

Nem, a klímaváltozás nem kamu. Mint az sem, hogy az emberiség minden tevékenysége is befolyással van rá...

De az, hogy csak az ember változtatná (és csak ""rossz"" irányba) az kamu. Pedig a mainstream média ezt sugallja. És legtöbb laikusban ez a "kép" él.

A klímakutatók (ők volnának a "legkompetensebbek" hiszen a szakmájuk) abban nagyrészt egyetértenek, hogy van emberi komponense a klímaváltozásnak. Ebben szinte teljes az egyetértésük.

(Egyébként meg ehhez nem kell tudósnak lenni, hogy felfogjuk: Minden ami egy rendszerben működik az befolyással van a rendszerre.)

Abban viszont, hogy mekkora ez a mérték, már nagyobb a véleménykülönbség. Ami az aggasztó, az az, hogy ezt - "véleménykülönbséget" - manipulatív úton igyekeznek a politikai körök csökkenteni. Mégpedig úgy manipulálnak, hogy akik a magasabb emberi tényezőt részesítik előnyben, azokat preferálják. A mérsékeltebbeket, meg igyekeznek "áttuszkolni" a magasabb emberi tényezővel számolók táborába. Nem kell ám mindenféle erőszakos módszerre gondolni. Apró kellemetlenségek az egyik oldalon, kicsit több egzisztenciális, (és persze pénzbeli támogatás) a másik oldalon, egy kis keresztbe rakás itt, egy kis előrejutás a ranglétrán ott... Szóval így. Mi ez, ha nem tiszta politika. Persze, tudom a tudomány soha nem volt teljesen mentes az ideológiák, és a politika befolyásától, de ez nem a tudósok hibája. A dógok mán így mennek kérem szépen.

Nos miután mára már "olajozottan" "renitens" mentesen működik a gépezet, (IPCC és társai) így a média boldogan tálalhatja a szörnyűbbnél szörnyűbb klímakatasztrófa jóslatokat. (A jónép meg el van látva az öntökönbökésekhez elegendő munícióval.)

Egy kis ízelítő: Igaz, ez tavalyi, tehát "régi".

[link]

[link]

Na, leltem ám egy gyöngyszemet. Tizenkét éves a lelkemadta. Ezt kapjátok ki:

[link]

Ennek a mondatnak az előzményét tessék szíves gondosan(!) elolvasni a fenti cikkben:

"ÜVD: Mi azt az utasítást kaptuk, hogy az ellentétes szempontokat egymás mellé állítva mérlegeljük, melyiknek mennyi az esélye, s lehetőség szerint adjunk teret minden nézőpontnak."

Na azért nézzük tovább:

Nem politika, mi? (Optimista örömködés az armageddon ellen :)

[link]

Na még egy kilencéves cikk. Egy renitens, aki nem "klímaváltozás tagadó", hanem csak bizonyos, a klímát befolyásoló tényezők modelljeinél fennállható pongyolaságra mutatott rá. Akár tévedett, akár nem, kissé "megpirongatták". (Rejtőtől szabadon. :)

[link]

Gondolom észrevettétek mennyire "túdományos" "forrásokat" linkeltem be. Igen. Ugyanis egyszerűen csak meg akarom mutatni, hogy ennyire vehető komolyan a klímaváltozás körüli felhajtás.

Közben megnéztem mi érkezett. Pl ez:

"Azért fontos a klíma-"műbalhé", mert most még csak 38-40 fokok vannak nyáron,..."

Ó az isten szerelmére... Hol? Mikor?

Kiraktad a napra a hőmérőt? Javaslom tégy alá egy fekete kartonlapot. Úgy még többet fog mutatni.

dellfil

2019. aug. 24. 02:38
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

#15 hol, mikor?

Magyarországon, mondjuk júniusban, köszi hogy kérdezed.

Augusztus 12.-én is 37 fok volt árnyékban. Mértem, igen. Ja, és Észak-Magyarországon lakok, mégcsak nem is az Alföldön.

A televízióból, rádióból más se szólt, csak hogy dögmeleg van, és hogyan védekezzünk ellene, kivételesen még a szokásos uszítóműsorok is elmaradtak miatta, és ez nagy szó.

Szerinted ez a normális hőmérséklet nyáron?

Igen, bmag, AFRIKÁBAN, trópusi sivatagi éghajlaton. Nem pedig nedves kontinentálison.

2019. aug. 24. 02:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Hol, mikor...

[link]

A dátum ott van, a hol meg Hajdú-Bihar megye. Hőszigetelt, hűvös garázsból kigurulva, néhány perc után fotóztam. Teraszon felakasztott hőmérő is ennyiket mér.

2019. aug. 24. 08:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

15# ne haragudj, de te nagyon el vagy tévedve. Ha jól értem, amit mondasz, akkor azt állíto, hogy a tudósok közül azokat preferálják, akik magasabb emberi tényezővel számolnak a klímaváltozásban. Érdekes módon Brazíliában kirúgtak egy tudóst, aki annyit mert mondani, hogy Bolsonaro alatt több fát vágnak ki, mint előtte.

[link]

A Fehér házban kb tabutéma a klímaváltozás egésze, mert Trump szerint hoax. ÉS akkor Magyarországot még meg sem említettem, ahol Soros és a civil szervezetek okozzák a klímaváltozást. De mondhatnám Kínát is. Soroljak még?Nem tudom, te melyik Földön élsz, de én is szívesen elköltöznék oda. Talán ha igazad lenne, akkor nem tartanánk most itt. Sajnos ezen a Földön az a helyzet, hogy sok országban odáig sem jutottak el,hogy a jelenség létezik, de ahol igen, ott sem éppen osztogatnak jutalmat azok között, akik azt állítják, hogy az emberi tevékenység vastagon benne van.

2019. aug. 24. 10:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a zsidók okozzák, mivel Izraelben meleg van, és terraformálni akarják a Földet, mielőtt megszállják. (Arról ne is beszéljünk, hogy reptoid kollaboránsok, előkészítve az bolygót az invázióra)
2019. aug. 24. 11:02
 20/22 anonim ***** válasza:
47%

A Kvóta üzletről szólna, ha az USA és Kína is belemenne a játékba. Pl. kis országoktól vehetne USA kvótát, de nem tetszik USÁ-nak.

Persze tegyük hozzá én ezt NEM TUDOM, ezt CSAK olvastam.

2019. aug. 24. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!