Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik az ijedtségtől való...

Létezik az ijedtségtől való hirtelen megőszülés?

Figyelt kérdés
..mint a rajzfilmekbe pl.. van ismerősöm akinek állítólag bombarobbanástól lett egy hajtincse ősz, de nemtom, végülis a haj csak egy szaruszál nem?.. hogy lehetne kapcsolatba az érzelmeinkkel? ..és ha tényleg van ilyen, mégis mennyi idő az a "hirtelen" ?
2008. nov. 14. 20:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Az ember mielőtt meggondolatlanul lepontoz,utánanézhet egy kicsit hisz kéznél van a Google.Mert az egyetlen jó válasz volt lepontozva.Hirtelen sokk hatására erős hajhullás miatt tűnik őszebbnek valaki,a hajszálból a melanin(festék)nincs hogy eltünjön.Épp ennyire nem lehet megérteni?Én is hallottam ilyen esetről de nem igaz.Bárki feltehet kérdést a Weborvos nevű oldalon,orvos válaszol,regisztrálni se kell,ha épp ennyire magas ez a dolog egyeseknek.(a halottak körme és haja se nő a koporsóban,ez is hasonló hiedelem,mert ugye halott sejtek nem termelnek már semmit.Vagy valamelyik ismerősötökkel történt ilyen?
2008. nov. 15. 10:52
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Ezek tipikus urban legendek. Ahogy előttem írták, nem történik meg a haj kifehéredése, csak a haj ritkulása történhet meg. (Ha már említve volt a halál utáni köröm és haj növése, ott a megoldás az, hogy a halál után az elhalt szövet visszahúzódik, ezért látszik nagyobbnak a köröm, a szőr vagy a haj.)
2008. nov. 15. 13:37
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Fodrász szakmám az előttem 2 válaszolónak van igaza.A hajban pigmentsejtek találhatók ez adja a haj színét.Az idősödő embereknek a szervezete kevesebb pigment sejtet termel.Ezért amikor a hajszállai kihullnak hlyettük olyan hajszálak nőnek amik már nem tartalmaznak pigmentet így őszülnek.Hirtelen ijedség és stressz hatására hullhat az ember haja.
2008. nov. 16. 18:53
 14/20 A kérdező kommentje:
hmm.. hátnajó, meggyőztetek.. demég mindig ottvan pl hogy fiatal embereknél is előfordul.. vagyakkor ők korán őszülnek és azér?.. na mind1, akkor legyen BUSTED.. a lényeg hogy ne kelljen megtapasztalnom.. :S
2008. nov. 17. 16:11
 15/20 anonim ***** válasza:
68%

Ne hagyd magad meggyőzni, nem igaz!!!

Ne hidd el!!!

2008. nov. 17. 22:02
 16/20 anonim ***** válasza:
fekete macska sínek mellé kikötözve később fehér vagy világos, amikor a vonat elmegy (kísérlet alapján)
2010. máj. 15. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Ha meg túl közel kötözted a fekete macskát a sínhez, akkor kis vörös árnyalat is lesz rajta... Ekkora hülyeséget. Bár tény, hogy sok urban legend kering tényként a neten. Mint az őszülés hirtelen sokk hatására is.
2010. máj. 15. 21:18
 18/20 anonim válasza:
0%
A mamám fia korházba volt vmiért és mikor kijött a nővérke azt mondta mamámnak hogy meghalt a fiú, aztán közölte hogy ja csak poénkodott, de a sokk miatt a mamám másnapra teljesen megőszült .
2013. júl. 28. 23:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát ja, a nővérkék már csak ilyenek, poénkodnak élettel, halállal :D:D
2013. júl. 29. 21:25
 20/20 anonim válasza:
Egyik csaj ismerősömnek megsérült a homloka, a hajhoz közel. Nem tudom mi ütötte meg, vagy hogy, de látszik. Ameddig látszik a vékony csík, addig ősz az a tincs. 2-3 centi.
2016. aug. 23. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!