Ti is észrevettétek ezt az erdőkben (klímaváltozás)?
Figyelt kérdés
Néhány hete kirándulni voltunk Zebegényben, a Dunakanyarban és sokkolt, hogy az - egyébként kopár,száraz - erdőben minden a kabócáktól zengett akármerre mentünk.
Eddig csak pl.a horvát tengerparton hallottam ezt a fülsiketítő reszelést de nem a mi tájékunkon!!!
Durva volt nagyon.
Ez a klímaváltozás hatása, tehát inváziós fajként bejött, vagy egyébként is van nálunk csak elszaporodtak?
Amióta világ a világ, az állatok élőhelye változik, terjeszkednek, kihalnak stb. stb. Nem a klímaváltozás miatt. Ennél azért bonyolultabb a dolog. Biztos elérhető hétköznapi emberek számára is néhány biogeográfiával foglalkozó könyvek
2019. aug. 11. 13:14
2/14 anonim válasza:
"Amióta világ a világ, az állatok élőhelye változik, terjeszkednek, kihalnak stb. stb. Nem a klímaváltozás miatt."
De igen. Az állatok élőhelye, terjeszkedésük és kihalásuk is függ az éghajlattól és annak változásaitól. Akkor is ha bonyolultabb és nem lehet rámondani, hogy a klímaváltozásnak nincs szerepe benne.
2019. aug. 11. 13:52
3/14 anonim válasza:
FüggHET. Mint millió más tényezőtől is. Tudom, mivel biológus vagyok. Elég sokat tanultam erről, hogy tudjam, ez nem így megy, egyik napról a másikra, csak ráfogva a klímaváltozásra. De ha titeket ez megnyugtad, akkor fogjátok rá, nekem mindegy
2019. aug. 11. 14:32
4/14 anonim válasza:
Taníts minket mester, hadd legyünk mi is okosak!
2019. aug. 11. 16:27
5/14 anonim válasza:
Tudos, erre való a két kis kezed, beutod google-be amire kíváncsi vagy és elolvasod. Felnőtt emberek hogy lehetnek ennyire lusták, elvárják hogy más a szájába rágja úgy, hogy valószínűleg alap tudasa sincs hozza, fel se fogná
2019. aug. 11. 16:30
6/14 anonim válasza:
Nem azt vártam el, hogy a számba rágd, hanem, hogy feltűnjön a beképzelt stílusod. Értelmiségi ember létedre viselkedhetnél normálisabban is.
2019. aug. 11. 16:40
7/14 TappancsMancs válasza:
A kabóca szereti a meleget és mediterrán állatka. Máskor is volt már ilyen, hogy akár a kabócák, akár más rovarok elszaporodtak, de vissza is tud esni az egyedszámuk. Mivel vannak erős kánikulák ez kedvez nekik, de kérdés később ezek hogyan alakulnak, szóval van köze a klímaváltozáshoz, mert valamennyire a mediterrán és trópusi állatok egyre északabbra is megfigyelhetőek. Ettől még nem biztos, hogy inváziós fajnak lehet tekinteni, mert az csak később tud kiderülni, amikor már ténylegesen elnyomta az őshonos fajokat. És mivel volt már pár éve is kabóca többletünk, ezért talán nem kell ettől tartani, de ez tényleg később derül ki és akkor is lehet, hogy csak a populációk arányai változnak.
2019. aug. 11. 19:23
8/14 anonim válasza:
Jah már egyből beképzelt az, aki nálad többet tud és utálja, aki egyből ráfog mindent a klímaváltozásra, meg a sok műanyagra etc, mert halvány lila gőze sincs a világhoz. Valóban én vagyoj a h.lye és nem te :) Egy párhuzamos univerzumban
2019. aug. 11. 19:52
9/14 A kérdező kommentje:
gyerekek ne szívjátok egymás vérét jó magyar módra hanem a kérdésre koncizzunk.
TappancsMancs a legutóbbi mikor volt, merre és meddig tartott?
2019. aug. 11. 20:14
10/14 TappancsMancs válasza:
Hagyjuk ezt a civakodást. Akkor érdekes lenne, ha tanultál erről, ha valamennyire mondanád, miktől függ még az élővilág vándorlása. Biztos a kérdező is szívesen olvasná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!