A hiéna és az oroszlán keresztezhető egymással?
Szerintem az, hogy minden tartja és mi volt valójában két külön dolog.
Lehet egy olyan hiéna volt, aminek gigantizmusa volt.
Kérdező!
Áruld már el, hogy mit tudsz te a fajokról?
Mert az egy dolog, hogy az ókorban mit gondoltak.
De ma már kicsit túl vagyunk ezen.
Nem. Ez inkább két nagymacska keveréke lehet.
Pl: [link]
10 mondat? Minek?
Macska-macska még párosodhat. De a hím hiéna nem hiszem, hogy össze fogja téveszteni a nőstény oroszlán nemi szervét a nőstény hiénáéval. Szerintem elég egyértelmű, hogy miért:
Macskafélék között előfordul, és a hiéna is a macsakalkatúak közé tartozik, de nem a macskafélékhez.
+ érdekesség:
"A leucrotta (la: leucrota, leucrocuta, ) olyan képzeletbeli lény, melynek combja a szarvasé, feje a borzé, a nyaka, melle és farka az oroszléné. A szája az egyik fülétől a másikig ér. A bestiáriumok szerint gyors állat, mely Indiában él. Keveréklény, mivel a hiéna és a nőstényoroszlán közti párosodás eredménye. Hasonló a nagysága, mint a szamáré, de lófeje, hasított patája van, a dereka és a lábai az oroszléné, a hátsóteste a szarvasé. A szája rendkívül nagy, mely fültől-fülig ér, benne nincsenek fogak, hanem csak egyetlen csont. A hiénához hasonlóan képes az emberi hangot utánozni. Az idősebb Plinius szerint (1. század, 8. könyv, 30) szamárnagyságú, a nyaka, farka és melle az oroszláné, a combja a szarvasé, a patái hasítottak, a feje a borzé, a szája fültől-fülig ér, a szájában csak egyetlen csont van."
A lényeg: "képzeletbeli lény". Szerintem Plinius is csak a mondákat, misztikus legendákat írta össze, de nem hinném, hogy látott volna ilyen állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!