Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hatalmasra nőtt fákat lakóháza...

Hatalmasra nőtt fákat lakóházak közelében hogy vágnak ki, hogy biztosan ne a házra dőljön?

Figyelt kérdés

Lehet nem a legjobb kategória, de nem találtam megfelelőbbet.

A fa kb 40 méter, de a ház csak olyan 10 méterre van.

Ha ki kell vágni, hogyan csinálják, le tudná írni valaki lépésről lépésre?

2019. júl. 28. 18:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Valószinüleg fentről kezdve több részletben vágják. Egy 40m-es fa magasabb mint egy 10 emeletes ház, ilyen formában szállítani is lehetetlen lenne.
2019. júl. 28. 18:17
 2/16 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg darut hoznak? Az reális?
2019. júl. 28. 18:26
 3/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Ahogy 1-es írja, először legallyazzák, de úgy, hogy nem engednek lehullani nagyobb ágakat, kötélen leengedik. Aztán ha teljesen le van csupaszítva, akkor vastagságától függően, méteres, vagy pár méteres darabokban vagdossák és azokat is leengedik kötélen.

ezt nem néztem végig mert hosszú, de két részlet

kisebb ág:

[link]

törzs darab:

[link]

2019. júl. 28. 18:27
 4/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Most nézem a darus dolgot. Azt most nem keresek :) de régebben nézegettem ezt és valóban van a darus megoldás is. Azt is használják, de akkor is darabolnak, mert a lombozat ágai tényleg szállíthatatlanok.
2019. júl. 28. 18:40
 5/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire volt érthető. A darus megoldás is ugyanaz, mint a linkelt videón, csak nem kötélen leengedik, hanem darura van rákötve és kiemelik például a kertből az utcára.
2019. júl. 28. 18:42
 6/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%

:) Azért csak kerestem egyet :)

[link]

2019. júl. 28. 18:47
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2019. júl. 28. 18:53
 8/16 TappancsMancs ***** válasza:

Érdekességnek még annyit, hogy az utóbbinál már a láncfűrész is bele van építve, ez kimondottan fa kivágó gép. Ehhez hasonlókkal vágnak fát erdő kitermelésnél is, mert egyben megfogja, majd vágja és félre is teszi. A különbség az erdő kitermelő gépnél, hogy ott a nagy ágakat is legallyazza a gép, de mondjuk az erdőben nem is kell óvatoskodni, hullhat akárhova.

[link]

2019. júl. 28. 19:16
 9/16 A kérdező kommentje:

ó, nem ilyen profi dolgokra gondoltam, de köszönöm!

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..

nagyokosok most engem osztanak, de a kérdésre nem tudnak válaszolni.

szóval veszélyessé vált nagy fák egy sor lakóház mellett, a magyar valóság, szóval nem ilyen amerikai erőgép lesz a megoldás. :D

2019. júl. 28. 19:19
 10/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Csak átfutottam amit linkeltél. De ilyenkor - most nem tudom azt a kérdést te tetted-e fel - de ilyenkor is el kell végezni a szükséges favágást.

A természetvédelmi terület is érthető, hogy védi a területet, de bizony előfordul, hogy bizonyos jogi hibákat is vétenek a cégek.

Ha nem akarnak tenni semmit, akkor ügyvédet kell fogadjon a lakóközösség, és ő majd intézi. Mert egy dolog a természetvédelem, de nem veszélyeztethet egy erdő emberéletet és vagyont sem. Tehát kell egy szakértői ritkítás, nyilván csak a szükséges mértékben. Ügyvéd kell hozzá, mert ha valaki meghal e miatt, utána hiába a pereskedés...

2019. júl. 28. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!