Honnan tudom, hogy egy ásványékszernek mondott ékszer valóban ásványból van-e?
Figyelt kérdés
Sokan foglalkoznak már ásványékszerekkel, én nagyon szeretem ezeket az ékszereket, de nagyon elbizonytalanodtam, mert mostanában sokat olvasok arról, hogy ilyen-olyan anyagokból állítsák elő az "ásványokat", amit aztán ásványként adnak is el.#áélkjhuiopőú
2019. júl. 25. 13:09
1/3 Wadmalac válasza:
Mivel már elég profi gyantákkal, üvegekkel tudják hamisítani a valódi ásványokat, házilag nem is mindig lehet kideríteni a hitelességet.
Ha nagyítóval jól megnézegetve semmi zárványt, belső kis repedést, hibát nem találsz benne, esetleg ezek helyett buborékok vannak benne, az azért elég ok a gyanúra.
De biztonsággal csak ékszerész szakember tudja neked megmondani, megfelelő rutin és eszközök révén.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2019. júl. 25. 18:14
3/3 anonim válasza:
Észre lehet venni, ha másképpen nem, akkor vegyél egy olcsó követ, amit törj össze kalapáccsal és a kristályos szerkezet támpontot adhat, meg a törés jellege.
Ha az okés, akkor van reményed a többire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!