Honnan eredhet, mikor keletkezhetett a trágárság meg az obszcenitás, illetve honnan erdhetnek az ilyen szavak, kifejezések? Ki tudja ennek a történetét?
Ha valakire/valamire haragszol, vagy valakit/valamit utálsz, azt kellemetlen/ronda dolgokhoz hasonlítod, így előbb utóbb a szó jelentése megváltozik, és az adott kellemetlen dologra megjelenik egy új elfogadott nem szitokszó.
Én így gondolom.
köszi szépen mindenkinek, bár annak még jobban örülnék, ha valaki pontosan tudná definiálni a fogalmat, vagy egy ilyesmihez vezető linket tudna feltenni.
Vagy talán a trágárság-obszcenitás egyidős lenne magával az emberiséggel...?
Körüblelül:)
Amióta civilizálódunk, azóta vannak ilyen baromságaink. ÉS az első válaszolóval nem rétek egyet. A sz@r csúnya szó, de az ürülék, széklet nem. A kaka meg egyenesen aranyos, és ha kisgyerek szájából jön, akkor oda vannak érte azok az emberek, akik szájon vágnak, ha sz@rozol.
A legtöbb trágár szó a szlengből ered.
szerintem az érzelmekből ered maga a trágárkodás, harag és félelem. Tudod kedvesen is mondani, hogy "te sz@rházi", fel sem tűnik a másik félnek, de ha méregből vagy rettegésből teszed, akkor már mindjárt felfigyel a "beszélgető partnered". :)
üdv
25/F
Szerintem, az első szavunk az volt, mikor valaki a lábára ejtett egy nagy követ, és felkiáltott: -B@ZDMEEEEEG! ;)
Viccet félre téve, én is érzelmi indíttatásból eredeztetném a zömüket, idővel pedig (pl.: valakit gúnyolni, sértegetni, fölényeskedni stb), ahogy egyre bonyolódott a nyelv, úgy a szleng is bizonyára nagy hatással volt a trágárkodás bővülésére.
Hozzáteszem mai viszonylatba, nem mindegy, hogy ki hogyan káromkodik. Hallottam már olyan ízes káromkodást, amit egy költő is megirigyelhetne,annyira színes és érzelem teli, de nem ez a jellemző. Véleményem szerint, hogy ki milyen módon káromkodik sokat elárul a jelleméről is. Persze, ez csak az én véleményem...
z
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!