Amit mondanak a D - nap - az eltitkolt tragédia című műsorban a natgeo-n, ezt miért nem látom sehol ha utána olvasok?
"Az nem tréfadolog, amikor hadseregek harceszközökkel és éles fegyverekkel harceljárást szimulálnak, gondolhatod, hogy mindenféle bakik előfordulhatnak."
Igen. Viszont az előírásokat nem is tartották be, ez nem simán baki. Nem egyeztettek közös rádiófrekvenciát, nem tudtak kommunikálni egymással.
"Én voltam magyar hadgyakorlaton, békeidőben természetesen, 3% volt a megengedett elhullási arány, azzal még sikeres volt a gyakorlat."
Nekem nagybátyám volt, de ő ezreléket mondott (az is egy alatt ha jól emlékszem) viszont az kimondottan a hallottak mennyiségére vonatkozott. Ő is mondott durva hibákat amiket elkövetett a vezetőség, de még annak ellenére se lett baj belőle. Lejegyzőkönyvezték mintha nem tévedt volna el a víz alatti hadgyakorlatsorán tiszt stb. stb. mintha rendben mentek volna a dolgok, (nem azt mondom hogy a honvédek jobban tudták, csak azt hogy az megint más hogy elsőre nem megy) éles helyzetben úgy elbukták volna, hogy öröm nézni.
"azért ahogy kitűnik, el sem nagyon hallgatják, ellentétben a kommunista propagandával, amely minden cikis esetet gyakorlatilag töröl, pedig nekik is volt rengeteg tragédia, amivel nem lehetne büszkélkedni és talán el is lehetett volna kerülni."
Azért ők is el akarták hallgatni, a kommunista cikis eseteket se tudják teljes egészébe titokban tartani.
"főleg, hogy az első referencia (tudod, az oldal alján vannak olyanok...) az Amerikai Haditengerészet saját történeti intézetének cikke?
a te fejedben minden rendben?"
Nem szoktam kérdést kiírni. Ha kiírok akkor utána szoktam nézni előtte elég alaposan és ha nem jutok eredményre akkor írom ki. Azonban rossz az utóbbi időben tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Érdemi válasz rossz arányban jött. Most meg olyan luxust csináltam, hogy kimertem írni úgy pongyolán/felületesen nézem meg még a linkelt wiki oldalt is. Na de ok látom most már a hivatkozásokat is. Mennyi ilyen eset volt már csak ott én a válaszoló fél voltam.
Például ezt is én írtam :
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Érkeztek válaszok, de egyik se jó lényegében.
Másik példa amire nem is érkezett válasz : https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__9..
Most itt így legalább érkezett válasz ami jó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!