Két hontalan ember felségjelzés nélküli csónakban kievickél a nyílt tengerre, és egyik megöli a másikat, felelősségre vonhatják? Ha igen, melyik állam?
1: Állampolgárság nélküli ember? Azt hogy? Embereket nem fosztanak meg csak úgy az állampolgárságtól, ahhoz nagyon nyomós ok kell. (terrorizmus, hazaárulás)
2: Csónakban nyílt tengerre? Azt megnézem, jöhet a popcorn.
3: Ha a tettesnek van egy maroknyi esze, akkor bedobja a holttestet a tengerbe és nagy valószínűséggel azt már soha nem találják meg, azaz nem fogják felelősségre vonni.
Ez egy eléggé valószínűtlen scenario. Ha meg tegyük fel alapon még is megtörténik és elkapják a tettest a holttestel együtt, akkor egy hosszadalmas fejvakarászás után a helyi rendfenntartó erőknek... na jó nem tudom, halvány fogalmam sincs mit csinálnának. De ha tippelnem kéne, konkrétan ilyen esetre még szabályzat sincs.
Hopsz, elmaradt az aláírás. Még hozzá kell szoknom.
LeonScottKennedy
A hontalan státuszt vissza kell vonni, ha a hontalan
- státuszának megállapítására a törvényben foglalt kizáró ok fennállása ellenére került sor, vagy vele szemben ilyen kizáró ok áll fenn
Ilyen pl. az emberölés.
Az áldozat országa vagy a tettes szülőhelye elítéli.
Czifrázzuk még kicsit:
Nemzetközi vizeken felségjelzés nélküli hajón született emberek ölik egymást szintén hasonló helyszínen. Na?
#6:
Szerintem atomot nekik.
LeonScottKennedy
Lehet a csónakban két szentineléz is. Gondolom akkor indiai törvények élnek.
Amúgy szerintem ha végképp meghatározhatatlan bármilyen állami autoritás, akkor az ENSZ-nek kell odadobni a labdát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!