Ez szerintetek milyen érme?
2010. jún. 27. 14:33
1/7 anonim válasza:
Római korinak tűnik, a rajta fekvő AVG...VS írásból, és a a rajta lévő arcképről, de korántsem vagyok benne biztos.
2/7 A kérdező kommentje:
2010. jún. 27. 14:49
3/7 anonim válasza:
Szerintem is római pénz, valamelyik konzul pénze volt a feliratv alapján. Van egy numizmatikai oldal, oda beküldheted a képét, és beazonosítják neked. - numizmatics hungary
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Csak elírtam, helyesen: Antoninus Pius
6/7 anonim válasza:
Hát ha nem teszed fel ide nem hittem volna el hogy 1900 éves pénzt lehet taláni csak úgy a szántóföldön. Gratula. Főleg ilyen jó állapotban. Nah meg a legszebb hogy így be tudtad azonosítani.
Csak utánnanéztem mit érhet egy ilyen, tudom nem akarod eladni, mivel ez még kabalánál is több... Ennyi véletlen nem érheti az embert :P
de azért nem rossz amit találtál:
7/7 anonim válasza:
Antoninus Pius (138-161) római császárt ábrázolja, mint a felirat is jelzi. Az AVG az augustus hagyományos rövidítése, a többit nem tudom kivenni a képről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!