Odüsszeusz utazása a valóságban is megtörtént?
Találtam egy jó kis térképet hogy talán ez lehetett az útvonala:
De ebből mennyi a valóság?
Kb. annyi mint Szindbád utazásaiból.
Az Iliász is megtörtént, de messze nem úgy, hogy az istenek is egymást ölték a csatatéren (ha halhatatlanok, mi a fene értelme van?)
Biztos, hogy létezett Odüsszeusz nevű uralkodó, és harcolt Trója alatt. Az is bizonyos, hogy sokat utazott. De a küklopszok, szirének stb. merő hozzáköltés, fantáziálás.
Azért nem egészen.
A gibraltári szoros sziklái ihlették a sziréneket. Kb. hasonló nehéz és veszélyes volt átjutni ott.
biztosan volt valóságalapja, de Homérosz jó alaposan kiszínezte a dolgokat utólag egyszemű óriásokkal, a szelek királyával, meg minden ilyen ókori szájenszfiksönnel
tehát amit Homérosz leír, azt kezeld egy jó nagy csipet sóval
lehet engem is lepontozni az álomvilágban élő fogyatékosoknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál...
Kell hogy legyen valós alapja, sokáig Tróját is csak tündérmesének gondolták, aztán egy régész mégiscsak rábukkant
Az a baj hogy a történet igazságtartalmát ennyi évvel később már egyre nehezebb kihámozni mert ahogy haladunk visszafele az időben, a történelemben egyre nagyobb molyrágások vannak, meg aztán, azóta már kismillióan lefordították, átdolgozták, ki tudja, mit tettek bele, vettek ki belőle, hogy eladhatóbb legyen...
Lehet hogy egy kutyaközönséges hajóskapitány anno egyszer tengerre szállt, és mivel írói ambíciói is voltak, a hosszú és unalmas hajókázás során kitalált mindenfélét magáról, meg az utazásairól, aztán az utókor számára az a lenyomat maradt, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Odüsszeusz, aki ezt meg azt meg amazt csinált, és a végén hazatért...manapság tömegével vannak sorozatok meg rajzfilmek mindenféle Szerencsétlen Nyomi kalandjairól, amik soha nem történtek meg, csak épp kereslet van rá, és mint tudjuk, akkor lesz kínálat is
Jújújújú! Most engem is le fog pontozni a sok sutyerák, mert szétvertem a rózsaszín vattacukor kis világukat, és a csúnya-búnya rögvalóság kemény talajára pottyantak, megütötték magukat, brühühühühü :'(((((((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!