Egy érdekes kérdés! Ha a jelenlegi tudásoddal újrakezdhetnéd az életed a születéstől számítva, újrakezdenéd?
Ha újrakezdhetnéd az egész életedet, (születéstől számítva), tehát végig kellene élned a csecsemőkort újra, iskolába járás meg minden ami a gyerekkorral jár, VISZONT megőrizhetnéd a mostani élettapasztalataid, tudásod. (nyilván nem lenne szabad feltűnősködni és 3 naposan elmondani az orvosoknak a másodfokú egyenlet megoldóképletét meg a Hamletet.) a kérdés.. újrakezdenéd?
A véleményem az, hogy minél idősebb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy újrakezdené, mivel az életet meg is lehet ám unni. Persze vannak akik elmúltak 80 évesek és a mai napig kíváncsiak, érdeklődőek és nem unják még, de nem ez a jellemző.
Én 25 éves vagyok és az én válaszom az, hogy igen!
Olyan tudás birtokában vagyok (nem csak én, hanem szinte mindannyiunk) amivel milliárdosok lehetnénk mára.. elég, ha csak néhány sporteseményre emlékszünk, vagy sikeres multi cégekre, főleg tech téged, akik még sehol nem voltak néhány éve, nem kell sok ész ahhoz, hogy ily módon valaki meggazdagodjon tőzsdéből.
Ugyanakkor nagyon szórakoztató lenne zseninek tűnni az iskolában. Akkor is gyanús ugyan, de már hihető, ha valaki a másodfokú egyenlet megoldóképletét rajzolgatja a szorzótábla helyett. Aki meg unja az iskolát, talán meg is teheti, hogy kihagyja. (ebben nem vagyok biztos, de úgy tudom, aki zseni, az tehet osztályozót, felvételizhet, akár egyetemre is járhat úgy, hogy korban általános iskolásnak felel meg..)
Kérlek ha válaszoltok, írjátok meg a korotokat is, nagyon érdekel!
Igazából nem lepne meg különösebben, ha fiatalabbak a kérdésre nemmel, idősebbek meg igennel válaszolnának, ettől nagyobb meglepetések is értek már az életben :) Csupán, ha tippelnem kellene.. én erre tippelnék.
"Ha tudod előre az eredményt, akkor nem kockázatos felrakni rá az összes létező vagyonod"
Tudod, ezt egyszer lehet eljátszani.
Onnan kezdve beleszóltál a világ működésébe, ami innentől egy kicsit másképp folyik majd.
Már az is előfordulhat, hogy a második tipped nem jön be, és pl. az a csapat veszít.
Na, akkor el is veszítetted az összes pénzed.
És innen kezdve a többi SEM jön be majd!
...de már az is előfordulhat, hogy még az első fogadásod előtt úgy beleszóltál már a világ működésbe, hogy már az sem jön be!
Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a jövő bizonytalan, a jelen lehetőségei teszik azzá.
Csakhogy ha visszatérnél a múltba, akkor az lenne a jelen és korántsem biztos, hogy minden ugyanúgy történne.
Például lehetséges, hogy a meccsed végeredménye úgy jön ki, hogy lezárják a fogadást a mérkőzés előtt és megnézik, kire nem fogadtak, majd úgy bundáznak, ahogy nekik kedvező, de ha fogadsz, akkor már a másik csapat győzelme lesz az előnyösebb, vagyis nem nyersz.
Amúgy örülnék, hogy újra láthatnám rég meghalt szeretteimet, de félek meggyűlölném őket, mert csak a bosszúság lenne állandósult, hogy gyerekként kezelnek és amúgy sem tudnának motiválni, mint régen tették.
A tehetetlenség érzése sem lenne jó, hogy sok mindent tudnék előre és akkor sem tudnám megváltoztatni, ha akarnám, ha meg megtudnám, akkor onnantól már semmit nem tudnék előre és minden kiszámíthatatlan lenne.
Lehet, nem lenne Microsoft, sem más mai dolog, de mivel több alkalommal hajszálon múlt az életem, az is lehetséges, hogy rövid lenne a pályafutásom, főleg ha olyanokat akarnék tenni, amihez nincs meg a testi erőm.
A világ sorsa nemegyszer hajszálon múlott, mondjuk a kubai válság idején, de máskor is, így sanszos, hogy másodszor kitör a világháború, vagy elharapódzik az AIDS, vagy fene tudja.
Mellesleg vannak gyermekeim, sőt, unokám is, de ekkor biztosan nem lennének, a mai eszemmel sok mindent másképpen csinálnék, pedig szeretem őket és jó, hogy vannak.
Ugyan ki emlékszik már pontosan, mikor melyik napon ismertem meg a leendő feleségemet és csak nagyjából emlékszem néhány dologra, mikor mit csináltam. Mondjuk mikor döntöttem hanyatt az asszonyt, amiből lettek a gyerekeim?
Te például emlékszel arra, mi volt pontosan 2014 ben a mai napon?
64
13/14. Te is jót írtál!
Pl akinek gyerekei vannak, szinte lehetetlen, hogy összehozza ugyanazokat a gyerekeket még egyszer. Ezt a témát az "Időről időre" c. filmben is boncolgatták. Szóval, ez nem ajánlott annak sem, aki újra látni akarja a gyermekeit. Ezért is tippeltem, hogy inkább a fiatalabbak csinálnának ilyen "resetet". :)
"mikor döntöttem hanyatt az asszonyt, amiből lettek a gyerekeim?"
Még ha percre stimmel, akkor sem lesz ugyanaz a hangulatod, ami akkor volt - így viszont másképp megy a sperma, és ne lepődj meg, ha akár a fiú helyett lány lesz belőle.
Fizikai képtelenség ugyanazt a gyereket kétszer létrehozni.
Kérdező, legalább az újraszületést (meglévő tudással) és a múltba való visszamenést (időutazást) ne keverd össze.
Egyébként: álmodik a nyomor. Mert cselekedni nem tud. Régi dolog.
Utolsó. Ezzel a kommenteddel jól beégtél mert te keverted a kettőt. Olvasd el megint szépen amiket irkáltunk eddig és állj a sarokba :D
Továbbá, ha az értőolvasás ennyire nem megy, nem hiszem, hogy te sokra vitted az életben, ezért másra vetíted ki a saját nyomorod inkább.. :)
Pont egy ilyen újrakezdés jutott az én eszembe is nemrégen, egy rugóra jár az agyunk. Amúgy a legkirályabb az iskolai kondliktusoj lennének, gond nélkül lealáznám és szétverném az osztálytársaimat, mert túljárnák az eszükön
Álmodik a nyomor sajna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!