Milyen ismereteket sorolhatnék ide?
Figyelt kérdés
Témám a "Régi és új tudomány nyelvfelfogása",
a Bevezetés a nyelvészetbe kurzus kapcsán. Előadáson ezt nem vettük, így nem vagyok biztos benne, miről kéne írnom. A tudományos nyelv általános jellemzőit összegyűjtöttem, illetve a nyelvújítás kapcsán a magyar tudományos nyelv változását, de egyetemes szinten nem tudom hol határoljam el a régi és új tudomány nyelvfelfogását. Egy másik csoporttársam szerint a nyelvről kialakított felfogások fejlődése a téma, de én a tudományos nyelvre gondoltam. Egy nyelvészetben jártas ember segítségét szeretném kérni, hol kutakodhatnék a témában és mik azok, amiket feltétlen bele kéne foglalnom a feleletembe? Előre is köszönöm szépen!
2010. jún. 10. 13:04
1/3 anonim válasza:
nem szégyen tisztázni a tanárral, hogy mit takar a feladat, s főleg, hogy ő mit vár tőled, az sem árt, ha szakirodalommal kapcsolatban kikéred a véleményét. Swejtésem szerint itt arról a problémáról van szó, hogy anyelv, beleértve a tudományos nyelvet is, elveszítette a képességét, hogy a paradoxonokat kifejezze. Pl korábban tudni véltük, hogy mi az anyag, most ott tartunk, hogy anyag nincs, hanem történül, ennek a megragadásához a nyelv már nem elégséges.Vagy például a nyelvész 121 definícióban igyekszik meghatározni, hogy mi a anyelv.
2/3 anonim válasza:
A csoporttársadnak van igaza! az a kérdés, hogy hogyan látja a nyelvet mint jelenséget a régebbi és a modern nyelvtudomány.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. jún. 15. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!